Ejendomsselskabet DATEA solgt til ambitiøse svenskere

Ejendomsselskabet DADES har solgt sit administrationsselskab til Newsec, der allerede sidste år entrerede på det danske marked gennem partnerskabet med rådgivervirksomheden Egeskov & Lindquist.

I forlængelse af handlen skifter DATEA navn til Newsec Datea, og Flemming B. Engelhardt fortsætter som adm. direktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Katten er blevet spist, kan man sige – ejendomsselskabet DATEA oplyste i sin seneste årsrapport, at man havde en målsætning om at »deltage aktivt i branchens konsolidering.« Men det blev altså ikke gennem yderligere opkøb af mindre konkurrenter, men gennem at man selv blev opkøbt af en større konkurrent.

DATEA har sine rødder som administrationsdelen hos den hidtidige ejer, ejendomsselskabet DADES, hvis ejendomme det fortsat varetager driften af. Boris Nødgaard Kjeldsen, adm. direktør i DADES, udtaler i en pressemeddelelse, at ejerskiftet kommer på det rigtige tidspunkt – »både fra et markedsperspektiv og fra et forretningsstrategisk perspektiv.«

Han oplyser yderligere, at flere andre har budt på DATEA, og at der var bud i samme niveau som, det Newsec kom med. Hvad denne købspris er, er dog ikke oplyst.

Newsec er et 23 år gammelt selskab, som beskæftiger sig med alle dele af ejendomsmarkedet. Selskabet lægger særlig vægt på at være fremme i skoene med digitalisering af forretningsgangene. Målet er at blive førende i Nordeuropa, og med købet af DATEA vokser man med et slag til halvanden gange den hidtidige omsætning på cirka 700 mio. kroner.

Newsec-brandet kom allerede til Danmark i marts sidste år, da man indgik partnerskab med rådgiver- og mælgervirksomheden Egeskov & Lindquist, som inden da havde været partner med DTZ.

Ved den lejlighed luftede adm. direktør Henrik Lyngskjold over for Berlingske muligheden for, at administration af ejendomme kunne blev en fremtidig aktivitet. Men disse tanker er aflyst nu. Newsec Egeskov & Lindquist meddeler, at det er »business as usual«, og at de to danske virksomheder under Newsec-brandet ikke vil have konkurrerende aktiviteter.

I forlængelse af handlen skifter DATEA navn til Newsec Datea, og Flemming B. Engelhardt fortsætter som adm. direktør.