Egmont køber norsk TV 2 for 2,1 milliarder

Den danske mediekoncern Egmont er nu eneejer af Norges suverænt største kommercielle TV-station.

Egmont betaler 2,1 milliarder norske kroner for A-pressens andel af norsk TV 2. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norsk TV 2 er på danske hænder, efter den norske mediekoncern A-pressen søndag aften holdt bestyrelsesmøde om salget af TV-kanalen. Og her til morgen bekræfter Egmont, at man har købt den norske TV-station for 2,1 milliarder norske kroner.

”Som medstifter og medejer af TV 2 gennem 20 år har Egmont altid været optaget af TV 2s langsigtede udvikling, ligesom tv står centralt i vores strategi. Derfor er det naturligt at købe, når A-pressen vil sælge sine aktier. Egmont tager i dag et markant strategisk skridt mod mere tv og flere levende billeder i vores forretning. TV 2 er nu et helejet datterselskab i Egmont,” siger koncernchef i Egmont, Steffen Kragh.

”Vi ønsker at TV 2 viderefører sin satsning på nyheder, sport og underholdning, som 7 ud af 10 nordmænd hver dag gør brug af på både tv og online. Egmont er garant for, at TV 2 fortsat er et uafhængigt mediehus med en lokal norsk profil, og at TV 2 fortsætter med at bygge gode og nære relationer til det norske folk,” fortsætter han.

TV 2 er Norges suverænt største kommercielle tv-aktør. Hovedkanalen TV 2 er landets eneste kommercielle public service tv-station. Andre kanaler i porteføljen er sports- og underholdningskanalen TV 2 Zebra, underholdningskanalen TV 2 Bliss, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Science Fiction og TV 2 Nyhetskanalen – Norges eneste nationale nyhedskanal. I 2010 havde TV 2-kanalene en samlet andel af tv-seningen i Norge på 26,7 procent.

Salget af norsk TV 2 var ventet, efter A-pressen købte Edda Media for 1,7 milliarder kroner af britiske Mecom, der også ejer Berlingske Media. Egmont havde en forkøbsret på A-pressens del af TV 2."Vi har som ejere af TV 2 bidraget aktivt til det, som i dag er Norges største kommercielle TV-virksomhed. Efter at vi for en måned siden købte Edda Media fra britiske Mecom, er tiden imidlertid inde for os til at koncentrere vores virksomhed og kapital om lokale medier," udtaler A-pressens koncernchef, Thor Gjermund Eriksen, i en pressemedelelse.Bestyrelsesmøde i A-pressen blev hasteindkaldt kort før weekenden i sidste uge. Ifølge de norske medier er salget sket trods modstand fra de ansattes repræsentanter i bestyrelsen.