Egetæpper tjener flere penge trods dårligere salg

Egetæpper oplevede et lille fald i omsætningen i andet kvartal og generelt har aktivitetsniveauet i årets første halvdel ikke helt levet op til selskabets forventninger.

Markedssituationen betegnes som uændret og præget af stor usikkerhed.

- Aktivitetsniveau på vort største marked, det danske, har udviklet sig en smule bedre end forventet, mens vi stadig må konstatere tilbagegang blandt større eksportmarkeder som Norge, Frankrig og Tyskland. I Mellemøsten er det høje aktivitetsniveau og den positive udvikling fastholdt, fortæller Egetæpper om udviklingen.

Omsætningen faldt til 198,5 mio. kr. fra 199,3 mio. kr., men driftsresultatet, EBIT, blev forbedret til 12,9 mio. kr. fra 11,6 mio. kr. Også bruttomarginen er steget, og det skyldes blandt andet positive effekter af en outsourcing af garnproduktion, oplyser Egetæpper.

For hele 2013/2014 fastholdes forventningerne om en omsætning på 800-850 mio. kr. og et resultat før skat på 50-60 mio. kr. Tæppeproducenten venter desuden en EBIT-margin på 7-8 pct. I første halvår tjente Egetæpper 30 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 389 mio. kr.