eBay, Amazon, Wikipedia, YouTube

Hvad var den første vare solgt på e-Bay, hvornår blev den første spam sendt ud, og hvem er verdens første blogger? Royal.pingdom.com har samlet nettets aller første her.

eBay hed slet ikke eBay, men AuctionWeb, da det startede i 1995. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første vare solgt på e-Bay


Da sitet i 1995 blev lanceret hed det AuctionWeb. Den første vare, der blev solgt, var en ødelagt laser pointer (14,83 dollar). Køberen samlede på ødelagte laserpointers…

Første bog solgt på Amazon


Amazon blev oprettet i 1995. Den første bog, der blev langet over den virtuelle disk, var Douglas Hofstadters ”Fluid Concepts and Creative Analogies: Computer Models of the Fundamental Mechanisms of Thought”.

Første tekst på Wikipedia


Det første, der blev skrevet på Wikipedia, var indlægget ”Hello,World!”. Det blev skrevet af Wiki-far Jimmy Wales, men er ikke længere tilgængeligt. Den ældste Wikipedia-edit, der stadig eksisterer, stammer fra den 16. januar 2001, hvor der blev tilføjet data til en række lande.

Første video på YouTubeDen første video blev oploadet af Yoy-Tube-medstifter Jawed Karim den 23. april 2005. Videoen hedder ”Me at the zoo” – en video af ham i San Diego Zoo. Klippet er blevet set mere end 1,5 mio. gange, og det er stadig tilgængeligt.