E. Pihl & Søn taber på udlandet

Den hæderkronede, danske entreprenørvirksomhed E. Pihl & Søn melder om fremgang i omsætningen, men leverer alligevel et underskud som følge af store tab i udlandet.

E. Pihl & Søn taber gevaldigt på udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er udenlandske eventyr, der tynger forretningen hos E. Pihl & Søn. Det over 100 år gamle entreprenørfirma måtte indkassere et underskud på årsresultatet på hele 198 mio. kroner mod et overskud på 43 mio. kroner i 2010.

De røde tal på bundlinjen har indfundet sig, selvom omsætningen i selskabet er steget med 15 pct. til 5,5 milliarder kroner.

"Underskuddet kan først og fremmest henføres til nogle større anlægsprojekter uden for Norden, blandt andet et vandkraftværk i Panama, der nu er taget i brug, men desværre har vist sig betydeligt mere omkostningskrævende at afslutte end forventet.I tillæg hertil er der konstateret tab i forbindelse med en række afsluttede retssager og indgåede forlig," siger administrerende direktør i E. Pihl & Søn, Halldòr P. Ragnarsson.

Strategien vil blive lagt en smule om for selskabet i 2012, hvor man i højere grad vil fokusere på hjemmemarkedet i Norden, der allerede udgør 80 pct. af E. Pihl & Søns omsætning. Den skarpere strategi skal give virksomheden en omsætning som i år, men med et positivt resultat.