Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Deres fælles historie går helt tilbage til 2. Verdenskrig og kulminerede mere end 60 år senere under byggeriet af Operaen på Holmen i København.
Søren Langvad, bestyrelsesformand i entreprenørvirksomheden E. Pihl & Søn kan føre Mærsk Mc-Kinney Møllers historie helt tilbage til tiden, da han endnu ikke stod i spidsen for rederiet, men også helt frem til den allernærmeste nutid.
"Vore veje krydsedes – os begge uafvidende – da vi i maj 1940 var passagerer på det sidste amerikanske skib, der sejlede fra Genua til New York," skriver Søren Landvad i en kommentar til Berlingske Business.
Han arbejdede mødtes igen og arbejdede direkte sammen med Mærsk Mc-Kinney Møller, da E. Pihl & Søn var entreprenør på byggeriet af Operaen i København, som stod færdig i 2005.
Mærsk Mc-Kinney Møller var bygherre på projektet, som blev doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
"I vore livs aftenrøde fik jeg fornøjelsen af at møde den modne hr. Møller ved bygningen af Operaen. Et givende og krævende menneske, der i sin gerning havde sans for ikke blot detaljen, men sandelig også for helheden," siger Søren Langvad.
Han husker stadig et råd, som Mræsk Mc-Kinney Møller gav ham med på vejen.
"Som han sagde til mig: ”Husk det nu, det drejer sig altid om tid, kvalitet og penge,” siger Søren Langvad.
Han ønsker at fremhæve Mærsk Mc-Kinney Møller og A.P. Møllers fondens indsats for islandske studerende og nordatlantiske kunstnere.
"Fremhæves skal også, at A.P. Møllers fond igennem næsten et århundrede har understøttet islandske studerende i København med efterhånden ganske betydelige årlige beløb samt A.P. Møllers rundhåndede bidrag til etablering af Nordatlantens Brygge, hvor islandske, færøske og grønlandske kunstneriske udfoldelser får frit løb," siger Søren Langvad og slutter:
"Æret være hans minde."