DONGs nye chef kendte til skandaleløn

Anders Eldrups afløser som administrerende direktør i DONG, Carsten Krogsgaard Thomsen, har kendt til Jakob Baruël Poulsens kritiserede fratrædelsesordning gennem to år.

DONGs nye konstituerede direktør Carsten Krogsgaard Thomsen har tilsyneladende kendt til de eksorbitante lønninger i energiselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONGs vindmøller snurrer næsten lige så hurtigt som svingdøren i energiselskabet, der på bare en uge har fyret sin administrerende direktør og fritaget hans højre hånd Jakob Baruël Poulsen for tjeneste.

Nu kan der måske tilføjes endnu et kapital til historien om DONGs fratrædelsesordninger, for Børsen skriver i dag, at den konstituerede direktør og tidligere økonomichef Carsten Krogsgaard Thomsen har kendt til i hvert fald to ansattes ekstraordinære lønforhold igennem to år.Carsten Krogsgaard Thomsen advarede i 2010 Anders Eldrup imod de høje lønninger i et internt notat:

"Det bemærkes i øvrigt, at kompensationsforholdene (...) er på niveau med DONG Energys koncerndirektører. Specielt "X" og "Y" har i dag et lønniveau af en størrelse, så det afviger markant fra selskabets generelle løn- og kompensationsforhold for direktører. Hertil kommer, at "X"s muligheder for selv at sige op er usædvanlige. Du bør overveje, om Vederlagskomiteen skal orienteres herom," lyder det i citatet, hvor X ifølge Børsens oplysninger skulle være Jakob Baruël Poulsen


To eksperter vurderer over for Børsen, at Carsten Krogsgaard Thomsen ikke havde pligt til at gå til bestyrelsen med sine oplysninger.

"Hvis det havde været et klokkeklart brud på DONGs retningslinjer, så skulle Krogsgaard være gået til bestyrelsesformanden. Men i denne situation kan man sige både for og imod," siger professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.

Andres Eldrup har ikke ønsket at kommentere sagen.