Endnu en guldfugl fundet i DONG

Rune Róin fik 10 millioner kroner med sig, da han forlod DONG for godt et år siden.

Den tidligere leder af corporate finance-afdelingen fik ti millioner, da han forlod DONG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en gigantfratrædelse er dukket op i DONG i takt med, at skeletterne rasler ud af skabet efter adm. direktør Anders Eldrup blev fyret. Indtil videre har fokus været på fire særlige medarbejdere, hvis ansættelsesforhold ifølge bestyrelsesformand Fritz Schur var havde så ekstreme løn- og fratrædelsesvilkår, at han aldrig har set noget lignende.

Billedserie: Her sidder Fritz Schur for bordenden

Men ifølge Børsen er der endnu en guldrandet figur med i regnskabet. Rune Róin var indtil for godt et år siden leder af DONGs corporate finance-afdeling og var højre hånd for den nu suspenderede Jakob Baruël Poulsen. Da han pludseligt og i al hast forlod DONG fik han ikke mindre end 10 millioner kroner med sig.

"Jeg kan ikke sige noget konkret i forhold til min fratrædelsesordning," siger han til Børsen og vil hverken af- eller bekræfte oplysningerne om størrelsen på hans fratrædelsesordning.

Rune Róin er endnu ikke fyldt fyrre år, men arbejdede i årevis under meget krævende forhold, forklarer han. I løbet af de ni år, han var i DONG, var han ifølge eget udsagn til rådighed for arbejdsgiveren 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Dermed har han fået 1,1 million kroner om året for at stå til rådighed uden for normal arbejdstid. Det svarer til 3.044 kroner om dagen. Vel at mærke oven i hans løn.

"Jeg har afkortet min juleferie, jeg har arbejdet i måneder uden at holde weekender, og jeg har haft uger, hvor jeg ikke har fået sammenhængende søvn i mere end to timer," siger han.

I sin tid i DONG var Rune Róin ifølge Børsen kendt som en af "Eldrups sorte drenge". Sammen med den nu suspenderede Jakob Baruël Poulsen ledede han afdelingen men ekstrem hård hånd. Ansatte blev ofte set forlade Róins kontor grædende, og det var normalt, at han kaldte medarbejdere på arbejde med kort varsel, selvom de havde fri, skriver Børsen.

Af den grund fik netop den afdeling rekordlave arbejdsmiljøvurderinger i interne undersøgelser, og udskiftningenraten i medarbejderstaben var af samme grund meget stor.