DONG vil gøre det bedre efter hård kritik

DONG Energy erkender på baggrund af Rigsrevisionens kritik af selskabet, at der er meget, som kan gøres bedre i fremtiden.

Dongs topchef Henrik Poulsen siger, at Rigsrevisionens rapport stemmer godt overens med, hvordan han selv ser på Dong midt i en stor omstilling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Rigsrevisionen retter hård kritik mod DONG Energy, og konklusionerne i beretningen lægger op til, at der er meget, som kan gøres bedre, lyder det fra den administrerende direktør Henrik Poulsen.

- Vi vil nu studere Rigsrevisionens beretning nærmere med henblik på at tage hånd om de områder, hvor vi kan gøre det bedre, siger han i en pressemeddelelse.

Den administrerende direktør understreger desuden, at Rigsrevisionens konklusioner stemmer godt overens med ledelsens opfattelse af DONG.

- Vi synes, Rigsrevisionen har udarbejdet en grundig beretning, og konklusionerne svarer i vidt omfang til vores eget billede af DONG Energy. Beretningen peger på, at DONG Energy er midt i en stor omstilling, og at selskabets økonomi er forværret som følge af omfattende investeringer og uforudsete tab på gasmarkedet i 2012, der sætter nøgletallene under pres, siger Henrik Poulsen.

I beretningen fra Rigsrevisionen går kritikken da også især på DONGs risikofyldte gassatsninger, der har ført til tab i milliardklassen. Ifølge Berlingske Business har de fejlslagne investeringer på gasmarkedet alene i de seneste to regnskaber medført nedskrivninger og hensættelser på 4,9 milliarder kroner.

Det indgår også i konklusionerne, at 2012 var et problematisk år for energiselskabet med en utilfredsstillende indtjening.

- Det er korrekt, at 2012 ser ud til at blive et problematisk år for DONG Energy. Som vi redegjorde for i forbindelse med kvartalsregnskabet i november 2012, er DONG Energy i lighed med andre store energiselskaber blevet hårdt ramt af udviklingen på gasmarkedet, og vi har derfor udover driftstabet måttet foretage en række nedskrivninger, der påvirker selskabets hensættelser, rentabilitet og soliditet i 2012, siger Henrik Poulsen.

DONG præsenterer en ny strategi 27. februar, og her vil selskabet også give en opdatering på arbejdet med den finansielle genopretningsplan, siger den administrerende direktør. Han understreger desuden, at ledelsen allerede har taget en række initiativer, der skal styrke DONG Energys indtjening.

Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der sad på ministerposten under de fejlslagne investeringer, roser DONGs erkendelse af, at der er ting, der skal laves om.

- Det er da vigtigt, og det bekræfter mig i, at det er en professionel direktion og en professionel bestyrelse, vi har. Selvfølgelig skal man hele tiden tage bestik af, hvor man er i virksomheden, og om man lever op til de krav, der skal stilles, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.