Frås slet ikke undersøgt i Dong

Rigsrevisionen har slet ikke været inde at se på forbruget af flybilletter og kantineforbruget i Dong Energy, fremgår det af Rigsrevisionens pressemøde, selv om det var statsrevisors grund til overhovedet at undersøge Dong.

DONG Energys forbrug til kantine og rejser indgår ikke i Rigsrevisionens undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigsrevisionen har ikke set på, om der har været frås i Dong. I Rigsrevisionens netop offentliggjorte undersøgelse af Dong er ikke indgået en analyse af selskabets udgifter til flybilletter, kantinedrift og lignende personalegoder.

Det sagde rigsrevisor Lone Strøm på et netop afholdt pressemøde, hvor rapporten blev fremlagt.

Rapporten blev sat i gang, fordi statsrevisor Peder Larsen (SF) havde fået et tip om netop frås i Dong.

"Vi har fokuseret på de store linjer rent økonomisk. Vi har ikke set på fryns. Hverken flybilletter eller kantineforbrug," siger Lone Strøm.

På pressemødet understregede Rigsrevisionen, at det først og fremmest er det økonomiske, der er blevet sat under lup i undersøgelsen.

Når det gælder lønningerne, har Rigsrevisionen været inde at se på, om lønningerne i Dong Energy er konkurrencedygtige. Det må de gerne være. Derimod må Dong ikke være lønførende, og det har selskabet hellere ikke været.

Men Rigsrevisionen understregede flere gange på pressemødet, at den ikke være inde at se på de fire sager om bonusser til enkelte medarbejdere. Men de er indgået i den samlede vurdering af bonusserne i Dong.

"Vi har været inde at se på de generelle muligheder for at give bonusser i Dong," understregede Rigsrevisionen.