DONG skal nu hedde Ørsted

DONG Energy skifter navn til Ørsted. Det nye navn bliver taget i brug i november.

Arkivfoto af Dong Energy turbiner i Hvidovre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ørsted.

Det bliver det nye navn på energigiganten DONG Energy. Navneskiftet er netop blevet offentliggjort af selskabets adm. direktør Henrik Poulsen på et pressemøde i hovedkontoret i Gentofte.

»Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen, og vores brand-identitet afspejler den nytænkning og dybe forståelse af naturen, som er afgørende for at kunne skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi,« forklarer Henrik Poulsen.

Navneskiftet skal afspejle, at DONG er gået i en grønnere retning og ikke længere satser på olie og gas. Tidligere i år frasolgte DONG sin olie- og gasforretning til schweisiske Ineos for knap 9 milliarder kroner.

»DONG var oprindeligt en forkortelse for Dansk Olie og Naturgas. Med vores omfattende strategiske omstilling og frasalget af vores upstream olie- og gasforretning afspejler dette ikke længere, hvem vi er. Derfor er tiden nu inde til, at vi skifter navn,« skriver DONG i pressemeddelelsen.

Lanceringen af det nye navn og design på alle DONG Energy's markeder begynder den 6. november.

Navneskiftet til Ørsted vil officielt blive vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober.

Virksomheden oplyser i deres pressemeddelelse, at navneskiftet ikke får indflydelse på hverken det forventede investeringsniveau i 2017 eller de forventninger, der tidligere er meldt ud til regnskabsåret.

H.C. Ørsted er en af de største videnskabsmænd i danmarkshistorien. Ørsted stod i spidsen for flere banebrydende videnskabelige opdagelser. Blandt andet opdagelsen af elektromagnetismen i 1820.

Energiselskabet har heddet DONG Energy siden 2006, hvor seks store danske energiselskaber fusionerede. DONG står for Dansk Olie og Naturgas. Det navn er altså nu ikke længere aktuelt, efter DONG har afskibet deres olie og naturgas.

Som følge af navneskiftet vil Dong Energy skifte børssymbol til Orsted med virkning fra den 31. oktober, hvis ændringen vedtages på generalforsamlingen.