Disney vender synkende skude

Flere års økonomisk nedtur ser ud til at vende for den amerikanske drømmefabrik. Disneys overskud er steget med 4,7 procent i det sidste regnskabskvartal. Samlet omsatte firmaet i denne periode for 49 mia. kroner.

Det er blandt andet film som "Pirates of the Caribbean: At World's End", der har været gavnlige for Disneys økonomi Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Mountain
Det er blandt andet film som "Pirates of the Caribbean: At World's End" og den animerede komedie "Ratatouille", som har været med til at fjerne de røde tal fra bundlinjen.

Tidligere har specielt Disneyland i Paris været med til at skabe rod i regnskabet for Mickey Mouses fædrene firma. I september 2004 afværgede Disney en truende konkurs for parken ved at indgå en aftale med firmaets kreditorer. På det tidspunkt lød den samlede gæld på godt to milliarder euro.

Koncernens TV-stationer, forlystelsesparker og andre produkter har alle været med til at forøge kvartalsindtjeningen. Desuden har Disney valgt at sælge blandt andet ABC-radiostationerne fra, hvilket også har styrket tegneseriegiganten.