Demokratiske senatorer arbejder på gode nyheder for Vestas

Der kan være godt nyt på vej for Vestas og de øvrige vindmølleproducenter fra USA, hvor demokratiske senatorer i øjeblikket pusler med en forlængelse af skatterabatordningen PTC, der gør det billigere for udviklerne at opføre vindprojekter.

Foto: Annelene Petersen.
Læs mere
Fold sammen

Men der er også enkelte republikanske støtter til en forlængelse af skatterabatterne.

Det skriver flere amerikanske medier.

Demokraterne i Senatets finanskomité vil gerne have en langvarig forlængelse af flere udløbede skatterabatordninger, herunder PTC, der giver rabat på skatten til energiselskaber i blandt andet vindsektoren.

- Jeg vil helt bestemt gerne have en længerevarende forlængelse for at skabe lige konkurrencevilkår for alternative energiformer, siger Debbie Stabenow, der er demokratisk senator fra Michigan, ifølge Bloomberg News.

Og netop en længerevarende løsning synes at stå højt på dagsordenen hos Demokraterne, efter at PTC-ordningen er blevet forlænget kortvarigt flere gange.

- Vil vil gerne have lidt mere end bare forlængelser, siger Maria Cantwell, der er demokratisk senator fra Washington, ifølge Bloomberg News.

Men der findes også republikanske støtter til en forlængelse af skatterabatordningerne.

I et åbent brev til formanden for Senatets finanskomité, republikanske Orrin Hatch, skriver ligeledes republikanske Chuck Grassley, der er senator i Iowa og selv tidligere formand for finanskomitéen, ifølge The Iowa Statesman:

- En god skattepolitik kræver en klarhed, som kun kan komme fra langsigtede og gennemskuelige skatteregler. Virksomheder skal kunne finde sikkerhed i skatteloven, så de kan planlægge og investere derefter.

- Og mens jeg i den nærmeste fremtid ser frem til at arbejde med mine kollegaer om at lave en skattereform og gøre en ende på den hovedpine og usikkerhed, som er skabt af regelmæssige udløb af skatterabatordninger, må vores fokus lige nu være at forlænge udløbede eller udløbende rabatter for at give os rum til at arbejde mod det mål.

En længerevarende forlængelse af PTC-ordningen ville være særdeles positiv for Vestas, som dermed vil få flere ordrer at slås om på det gigantiske amerikanske marked.

Torsdag formiddag stiger Vestas-aktien med 1,4 pct. til 339 kr.

/ritzau/FINANS