Danskere vinder iværksætter-konkurrence med skibsfiltre

Tre danske studerende vandt førstepladsen til European i det der beskrives som EM i Entreprenørskab for studerende.

Casper Ryborg Simmelsgaard, Rasmus Andreas Kunø Tarp og Uffe Wilken står bag vinderteamet Gas2Green. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Studerende med iværksætter-idéer fra hele Europa har netop kæmpet om at have de bedste af slagsen i Lissabon. Og her var det tre danske studerende, der løb med førstepladsen ved Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs.

Med et avanceret filter til skibe har tre studerende fra SIMAC i Svendborg fundet en løsning, der i stedet for at udlede forureningen i havet, omdanner den til hydrogen og biobrændsel og derved skaber vedvarende energi.

»Det er helt fantastisk. Tænk at vi er nået så langt på bare det her skoleår. Det er utroligt, og jeg er så glad. Vi kan virkelig bruge priserne til at komme videre med vores opfindelse nu,« siger Casper Ryborg Simmelsgaard, der sammen med Rasmus Andreas Kunø Tarp og Uffe Wilken står bag vinderteamet Gas2Green.

Holdet vandt 15.000 euro fra Hyundai-prisen og 1000 euro for europamesterskabet.

Ud over Gas2Green deltog også ElevAkademiet fra VIA Læreruddannelsen i Aarhus, som fik en samlet tredjeplads samt en JA Alumni Leadership pris. Gas2Green og Elevakademiet kvalificerede sig til EM, da de i maj vandt 1. og 2. pladsen til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Erhverv og Hyundai.

Sidste år vandt en anden gruppe unge fra SIMAC (Cool4Sea) både DM og EM i Entreprenørskab, og de har siden hentet investeringer for 2,8 millioner kroner og arbejder nu fuld tid i deres virksomhed.