Dansker kæmper for at slå igennem i USA med sports-app

Danske Patrick Lundgren har boet i USA i tre år, hvor han kæmper for at slå igennem med virksomheden Atleto. Han vil parre sportsudøvere med hinanden, så det bliver nemmere for den enkelte at dyrke sin sport.

Patrick Lundgren har en fortid i den danske reklamebranche. Nu bor han i New York og kæmper for at få succes med en app, der skal binde idrætsudøvere sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Atleto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske iværksætter Patrick Lundgren har kastet sig ud i, hvad han selv kalder en bjergbestigning af et iværksætterprojekt i USA.

Han sidder alene i New York og rækker ud efter de godt 160 millioner amerikanere, som dyrker motion på hobbyplan.

Han har lanceret appen Atleto. Her kan sportsinteresserede finde andre personer at dyrke deres sport sammen med. Så hvis man ikke lige har en oplagt tennispartner ved hånden, kan man på appen finde et match, der også nogenlunde har tilsvarende evner på banen.

»Tanken omkring Atleto er at skabe nye venner ved hjælp af sport,« siger 42-årige Patrick Lundgren, der har en fortid i reklamebranchen og også tidligere har været ansat i Dansk Golf Union, hvor han arrangerede internationale golfturneringer.

Han stiftede selskabet Atleto i 2015 oprindeligt sammen med tre andre partnere, hvoraf to af dem også har en fortid i reklamebranchen. Den ene har dog forladt selskabet nu.

De lavede en blød lancering allerede i 2016, men har siden korrigeret forretningsmodellen og udviklet på teknologien.

Atleto rejste fra begyndelsen i omegnen af fem millioner kroner fra private investorer og ventureselskaber og har i dag 30.000 brugere. Det tal skal dog vokse markant det næste år, da Patrick Lundgren løbende forhandler med universiteter og colleges om at få Atleto ind på skolegangene.

»Man bliver ret overrasket over, at de stadig har en »papir og blyant«-løsning på enormt mange skoler her i USA. Man skriver ganske enkelt på et stykke papir, at man gerne vil være med på zumbaholdet. Det holder ikke i en tidsalder, hvor alle unge har en mobiltelefon,« siger Patrick Lundgren.

Patrick Lundgren har rejst USA tyndt for at besøge skoler og fortælle om Atleto. Fold sammen
Læs mere

Han lægger ikke skjul på, at uddannelsesinstitutionerne i USA er nøglen til vækst og succes for Atleto. Han forklarer, at Atleto selvfølgelig også passer fint i en dansk sammenhæng. Men der er en grund til, at USA er det mest oplagte marked for sports-appen.

»Der er flere personer i USA. Men dér, hvor det ræsonnerer endnu stærkere i USA, er, at der findes 4.000 colleges og 20 millioner studerende. En stor del af dem kæmper med stress og med ikke at være socialt integreret. Frafaldsraten er tårnhøj. Det er i den sammenhæng, at et produkt som vores er et fantastisk værktøj til at få den enkelte studerende indlemmet i sociale sammenhænge,« siger han.

For skolerne er der tale om en abonnementsmodel, hvor skolerne ud over de sociale aspekter får adgang til data på, hvor ofte eleverne dyrker sport, og hvilken form for sport de dyrker.

»Vi skal ud at have volumen i det her. Vi ved der er et behov, og at nogle vil betale for det her. Nu skal vi konvertere flere skoler til betalende kunder,« forklarer han.

Atleto udgøres i dag af Patrick Lundgren, der kører alt salg og marketing alene fra New York, de to resterende partnere, som sidder i Danmark samt et bureau i Danmark, der står for udviklingen. Derfor er Atleto nu igen på pengejagt for udvikle forretningen yderligere og skaffe flere hænder, der kan understøtte salget.

Videoen er fra lanceringen tilbage i 2016.