Dansk industrigigant svinger sparekniven: Skærer 130 stillinger væk

NKT vil skære ned på sine omkostninger, og derfor skal omkring 130 administrative stillinger skæres væk.

Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2018.

NKT's midlertidige administrerende direktør, Roland M. Andersen fortæller til Ritzau Finans, at nedskæringerne primært rammer områder, hvor der ikke umiddelbart er udsigt til et højt aktivitetsniveau inden for den nærmeste fremtid.

- Der, hvor vi har skåret til, er i de administrative funktioner, og det er i de støttefunktioner til ledelserne på fabrikkerne, som ikke umiddelbart antages at få rigtigt travlt inden for de næste kvartaler.

- Men den del af de produktionslinjer, som vi forventer at få aktivitet på inden for de nærmeste kvartaler, der har vi beholdt beredskabet, og der står vi faktisk klar i startblokken, forklarer Roland M. Andersen.

Spareprogrammet er lanceret i februar, og reduktionen svarer til omrent 8 pct. af selskabets samlede administrative organisation.

- NKT ser markedsudsigterne som værende attraktive på mellemlang til lang sigt, og omkostningsbesparelserne vil blive gennemført uden at hindre den ventede vækst i de kommende år, skriver NKT i regnskabet.

Spareprogrammet ventes at kunne give årlige besparelser på cirka 15 mio. euro, og omkring halvdelen af det vil ramme allerede i 2019.

Der er engangsomkostninger forbundet med spareøvelsen på 8-10 mio. euro, som vil blive udgiftsført i indeværende regnskabsår, oplyser NKT.

/ritzau/FINANS