Dansk gæt-min-alder-app eksploderer på internettet

Dansk-udviklet applikation, der kan gætte din alder har opnået vild succes og er downloadet flere millioner gange, efter Microsoft gav den indirekte reklame på en konference.

App’en ”How old do I look” er på kun fem dage blevet downloadet 2,4 millioner gange og topper downloadlister i både USA og Kina. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor gammel ser du egentligt ud? Ældre eller yngre end din egen alder?

App’en ”How old do I look” er på kun fem dage blevet downloadet 2,4 millioner gange og topper downloadlister i både USA og Kina. App'en er udviklet af det danske firma Copenhagen Creators, og det danske firma kan næsten ikke følge med efterspørgslen. På de sociale medier eksploderer app’en popularitet, men den har også fået meget kritik for at være upræcis. Den fik kun 1,5 stjerne i anmeldelserne på Apples Appstore, men downloads for den masser af.

»Det føltes som et cyberangreb. Vi havde kapacitet til at besvare 300 svar per sekund. Men det var ikke nok længere, så vi arbejdede dag og nat for at forøge vores kapacitet,« siger chefprogrammør for Copenhagen Creators, Kristian Mortensen.

Baggrunden for den voldsomme eksplosion i downloads står IT-giganten Microsoft bag. De lavede en tilsvarende service på en konference torsdag, og opmærksomheden fra Microsoft fik altså folk til at downloade den danske app med samme funktion.

App’en fra Copenhagen Creators har ligget i ni måneder på både Google og Apples downloadbutikker, uden at salget for alvor kom i gang. Men efter Microsofts indirekte reklamefremstød var appen fra de københavnske iværksættere allerede lørdag nummer et på download-listen i lande som Indonesien, Hong Kong, Canada og Kroatien.

Millioner elsker dansk app

Onsdag måtte Copenhagen Creators formentlig nive sig selv kraftigt i armen, for sov man, eller var man vågen; App’en lå nummer et på listen over mest downloadede applikationer i Kina, og i USA var den nummer 1 på listen over 'Trivia' og 'Family Games'. Direktør Leif Kvalvik er overrasket over den pludselige succes, men han mener, app'en hele tiden havde muligheden for at blive populær.

»Vi vidste, at den her app havde potentiale. I modsætning til de fleste andre apps, fortsatte den med at præstere et relativt beskedent antal downloads. Men salget var konstant, så vi havde allerede besluttet at lave forbedringer, da det her skete. Nu skal vi helt klart fortsætte på det spor, siger direktør Leif Kvalvik.

App'en er gratis og kan hentes i både Google Play og Apples App-store, og indtil videre har 2,5 millioner mennesker villet vide: How old do I look?