Danmarks Radios mediedirektør stopper

Efter fem og halvt år på posten stopper DRs mediedirektør, Gitte Rabøl. Hun har sidste arbejdsdag den første juni 2017. DR er i gang med at finde hendes afløser.

Afgående mediedirektør i Danmarks Radio, Gitte Rabøl. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gitte Rabøll har de seneste år stået bag Danmarks Radios digitale strategi. Hun har efter at have sat gang i den strategiske omlægning valgt at træde tilbage fra posten som mediedirektør.

Det oplyser Danmarks Radios.

Hun har sidste dag på posten den første juni 2017 og et år frem vil hun i stedet få til opgave at løse særlige strategiske opgaver for DR.

»Gitte har en meget stor del af fortjenesten for en gennemgribende modernisering af DR som public service-virksomhed. At vi fortsat trods store teknologiske og mediemæssige forandringer når ud til 96 procent af danskerne uge efter uge, er et enestående resultat. Hun har bidraget med dyb brancheindsigt og levende engagement i at drive DR fremad. Derfor er jeg også tilfreds med, at Gitte bliver hos os dels for at sikre grundig overdragelse og efterfølgende i et år efter sin afgang for at løse særlige opgaver for DR – især den vigtige opgave med at stå i spidsen for DRs mangfoldighedsindsats,« siger bestyrelsesformand i DR Michael Christiansen.

Det er tredje gang, at Gitte Rabøll forlader DR, hun har blandt andet arbejdet på TV 2 Lorry, Det Fri Aktuelt og som konsulent. Om beslutningen denne gang siger hun:

»Jeg har været mediedirektør i seks år til næste sommer, og det har været en fantastisk rejse sammen med kloge og kreative kolleger i DR Medier og resten af huset. Hele mit arbejdsliv har jeg skiftet job med jævne mellemrum, og nu er det her kapitel ved at være forbi. Jeg glæder mig til fortsat at arbejde med strategiske opgaver for DR og til at følge arbejdet med mangfoldighed til dørs,« siger nu afgående mediedirektør i DR Gitte Rabøll.

Stillingen som ny mediedirektør forventer DRs bestyrelse at slå op i november 2016.