Tusindvis af TV-kunder har mistet DR1 og DR2

TV-kunder i København har mistet DR1 og DR2 efter en kanalomlægning. YouSee lover nye antennekabler til de ramte.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Hvis du får dine tv-kanaler gennem YouSee og bor i Københavnsområdet, kan du have mistet DR1 og DR2 i forbindelse med en større kanalomlægning.

Tv-distributøren med de knap 1,1 millioner tv-kunder bekræfter, at flere kunder har mistet kanalerne.

- Vi kender til problemet og har fået henvendelser om det, siger Rasmus Avnskjold, presserådgiver for YouSee.

YouSee flytter hvert år deres kanaler rundt for at placere kanalerne på de frekvenser, der bedst udnytter frekvenspladsen i nettet og sikrer en stabil drift.

- Denne gang er DR1 og DR2 blevet lagt på en frekvens, som kan skabe problemer for folk i København, hvis man har et ældre antennekabel, siger Rasmus Avnskjold.

Kanalerne kan være forsvundet, hvis du har et antennekabel af ældre dato, eller hvis din hund for eksempel har gnavet hul i det isolerende gummi rundt om antennekablet.

Det kan nemlig betyde, at de signaler, der er i luften fra tv, mobilnetværk, taxaradioer og bussignaler med videre, trænger ind i dit antennekabel og forstyrrer de frekvenser, hvor YouSee har flyttet DR-kanalerne hen.

Det forklarer Robert Lindgaard, chefkonsulent i Energistyrelsen.

- For at undgå det problem, skal antennekablet være helt tæt og afskærmet fra de signaler, der er i luften. Ligesom hvis det var et vandrør, der ikke måtte lække. Det kan man kun sikre ved at have kabler og antennestik af ordentlig kvalitet, siger Robert Lindgaard.

I dette tilfælde med YouSee er det kun antennekablet, som går fra antennestikket til fjernsynet, der kan skabe problemet, og altså ikke de kabler, der ligger i væggene.

Hvis man har mistet kanaler i forbindelse med YouSee's kanalomlægning, er der ifølge Robert Lindgaard fra Energistyrelsen ikke andet at gøre end at tjekke, om ens antennekabel og antennestik er gode nok.

Alternativt kan man ringe til YouSee og få et nyt, oplyser Rasmus Avnskjold.

- De københavnske kunder, der har mistet DR1 og DR2 kan ringe til vores kundeservice og få tilsendt et nyt, gratis kabel, der er tilstrækkeligt isoleret, siger han.

YouSee vil ikke afhjælpe problemet ved at lægge DR1 og DR2 tilbage på andre frekvenser, der ikke skaber problemer, så længe det kun drejer sig om kunder i København.

- Hvis et større antal kunder oplevede problemet, ville vi lægge kanalerne på andre frekvenser. Men det er kun et problem i København, vurderer Rasmus Avnskjold


/ritzau/FOKUS