Compass-topchef Richard Cousins og fem andre dræbt i flystyrt

Et flystyrt i en flod nær Sydney har kostet direktøren for Compass Group, Richard Cousins, og fire familiemedlemmer livet. Nu undersøger australske myndigheder styrtet.

En betjent bærer vragdele fra flyet, der styrtede i en flod nær Sydney nytårsaftensdag. Ombord var seks personer, herunder mangemillionæren Richard Cousins. Alle, der var ombord på flyet, døde i styrtet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PERRY DUFFIN

Compass Group-topchef Richard Cousins er blevet dræbt i et flystyrt sammen med fire familiemedlemmer og flyets pilot.

En Sydney Seaplanes-vandflyver styrtede nytårsaftensdag ned i floden Hawkesbury River nord for Australiens største by, Sydney. Ombord på flyet var Richard Cousins, fire af hans familiemedlemmer og en pilot. Alle døde, da flyet styrtede i floden, skriver flere medier. Compass Group har ifølge Financial Times bekræftet, at styrtet har kostet alle seks personer livet.

Den 58-årige Richard Cousins var i sine 11 år hos Compass Group lykkedes med at vende virksomheden fra problemer med økonomien til rekordstore overskud. Planen var, at han skulle fratræde sin stilling som administrerende direktør til marts. Compass Group er blandt verdens største inden for catering.

Cousins to sønner, Edward og William på 23 og 25, hans forlovede, den 48-årige Emma Bowden, der arbejdede hos det britiske kendismagasin OK!, Bowdens 11-årige datter Heather samt den 44-årige pilot Gareth Morgan var de øvrige ofre for styrtet.

Politiet arbejder nu for at finde flyets vrag, der ligger begravet 13 meter nede i vandet.

Australske myndigheder er begyndt at undersøge flystyrtet.

Richard Cousins overtog i 2006 et problemramt Compass Group, der havde afgivet fire profit warning - nedjusterede forventninger - og blev anklaget for korruption i dets forretninger med FN. Siden har selskabet leveret 9 milliarder pund ud til aktionærerne. Et stort tab, lyder det fra bestyrelsesformanden i Compass, Paul Walsh.

»Vi er dybt chokerede og kede over de forfærdelige nyheder,« siger han ifølge Financial Times.

Det var i forvejen planlagt, at Dominic Blakemore skulle overtage chefstolen til marts - det bliver nu fremrykket.

Den australske preminerminister Malcolm Turnbull kondolerede den tragiske ulykke.

»Vores tanker går til de familier, hvis liv gik tabt i denne ulykke,« sagde han til lokale medier efter ulykken.

Den Leeds-fødte Richard Cousins startede sin karierre i en research-rolle hos Cadbury Schweppes i 1981.