Den australske centralbank er åben for elektroniske pengesedler

Den australske centralbank overvejer at udstede elektroniske pengesedler ved hjælp af teknologien bag kryptovalutaen bitcoin.

Arkivfoto: Den australske centralbank overvejer at udstede elektroniske pengesedler ved hjælp af teknologien bag kryptovalutaen bitcoin. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Centralbankchef Philip Lowe sagde i en tale onsdag, at banken fortsat vil se på fordelene og ulemperne ved at udstede en elektronisk form for australske pengesedler.

»Det er muligt, at den australske centralbank med tiden udsteder en ny form for digitale pengesedler. Måske ved hjælp af distribueret teknologi,« siger Philip Lowe på det australske betalingstopmøde ifølge Financial Times.

Centralbanken er også ved at udforske et nyt digitalt afviklingssystem baseret på brugen af blockchain-teknologien bag bitcoin. Den digitale dollar kan udstedes og opbevares i forbrugernes digitale tegnebøger, som derefter kan bruges til betalinger på samme måde som fysiske sedler.

Udviklingen kommer samtidigt med, at værdien af bitcoin er steget i løbet af de seneste uger og tirsdag nåede et rekordhøjt beløb på 17.428 dollar (110.237 kr.) efter at have startet året på 1000 dollar (6325 kr.), skriver avisen.