Business-update: Morten Strunge henter over en halv milliard til stor satsning

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Morten Strunge er udover sit nuværende engagement i Podimo også manden bag teleselskaberne Plenti og Onfone samt lydbogsvirksomheden Mofibo. De er alle blevet solgt for store millionbeløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til onsdagens Business-update her fra Berlingske Business. Vi har som vanligt været en tur rundt i nyhedsbilledet for at se, hvad der rører på sig og giver dig et hurtigt overblik over de vigtigste historier i erhvervslivet.

Vi skal omkring et fremadstormende podcastunivers, der har sikret sig sin hidtil største investering. Vi skal også en tur omkring en af Danmarks rigeste personer, som driver en forretning med et enormt klimaaftryk. Og så skal vi forbi en af de virksomheder, du næsten ikke kan undgå at støde på i forbindelse med Black Friday – men som vil satse på andet end privatkunder.

God læselyst.

Anders Holch Povlsen vil ikke gå med på ærkerivalens klimamål

Bestsellerejer Anders Holch Povlsen er udmærket klar over, at Bestseller er en del af en industri, der har store udfordringer på klimaområdet. Men han er ikke klar til at matche eller overgå sin svenske ærkerival, modekoncernen Hennes & Mauritz (H&M), der har meldt ud, at man skal være CO2-neutral i 2030 og CO2-positiv i 2040. Det skriver Finans, som har snakket med den danske milliardær.

»H&M er børsnoteret, og det kan være, at de går til opgaven på en anderledes måde, end vi gør. Jeg vil måles på handlinger og resultater,« siger Anders Holch Povlsen til Finans.

Tidligere i år satte Bestseller tal på selskabets nuværende klimaaftryk og fremlagde en ambitioner for at mindske det. I 2018 udledte koncernen i omegnen af to millioner ton CO2 inklusiv leverandørkæden, hvilket inden 2030 skal skæres med 30 procent.

Elgiganten vil gøre erhvervskunder til milliardforretning

Den store elektronikkæde Elgiganten, der i dag primært sælger elektronik til private forbrugere fra sine 38 danske varehuse, vil nu gå i offensiven på erhvervskunder. Det skriver Børsen.

Faktisk er der tale om et uudforsket marked og en mulighed for at hive milliarder i hus, fortæller kommerciel chef for B2B (handel mellem virksomheder, red.) i Elgiganten, Michael West.

»I Elgiganten vil vi være markedsleder i alt, vi rører ved. Det har vi gjort for forbrugerkategorier, men vi kan sagtens se vækst på andre områder også, hvor B2B er blevet et strategisk område. Det er ret simpelt, at mange af de samme varer, som danskerne køber, bruges i erhvervslivet. Derfor kan vi få konkurrencefordele ved at skabe en god grobund. Vi kan lave en vækstraket på det her,« siger Michael West til Børsen.

I dag fylder B2B-salget omkring ti procent af Elgigantens omsætning i Danmark, der lyder på godt syv milliarder kroner.

Podcastplatform lander stor investering

Den fremadstormende podcastplatform Podimo, der blev stiftet i 2019 af blandt andre serieiværksætter Morten Strunge og tidligere underdirektør i Tivoli Nikolaj Koppel, har sikret sig sin hidtil største investering. Det skriver Finans.

Der er tale om over en halv milliard kroner, som er sikret i en ny investeringsrunde ledet af 83North og Highland Europe samt Podimos eksisterende investorer, der tæller Chr. Augustinus, Heartcore, Saban Ventures, Headline og Possible Ventures.

»Med den nye investering kan vi udvikle og producere endnu mere originalt og eksklusivt kvalitetsindhold fra nogle af de mest spændende og vigtige stemmer. Det vil både tiltrække flere brugere og skabe større udbetalinger til podcasterne,« fortæller Morten Strunge, der er administrerende direktør i Podimo i en pressemeddelelse.

Podimo har endnu ikke givet overskud.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

Din nye boligskat har været længe undervejs. Nu kommer regningen

Skatteministeriet har ikke haft styr på hverken økonomien eller styringen i udviklingen af it-systemet, der ligger bag de nye ejendomsvurderinger, konkluderer Rigsrevisionen. Det udløser skarp kritik fra statsrevisorerne, der mener, at ministeriet prøver at »forhindre demokratisk kontrol«.

Læs artiklen fra Vibe Hyltoft og Povl Dengsøe her.

Sådan rammer forsyningskrisen danskerne – på tre områder er det rigtig slemt

Julehandlen er reddet, mener danskerne. Danskernes indkøb af tøj, sko og andre af den slags forbrugsgoder er ikke påvirket af forsyningskrisen. Den rammer til gengæld danskerne på andre områder.

Læs artiklen fra Frederik M. Juel her.

Den sorte tilbudsuge er over os: Det køber danskerne

Fænomenet Black Friday, som er amerikansk inspireret, har for alvor indtaget Danmark. Både fysiske butikker og webshops svømmer i sorte tilbud frem mod fredag, hvor Black Friday er i forbrugerkalenderen. Mænd og kvinder har hver deres favoritkategori at handle efter – og mænd har for vane at bruge betydeligt flere penge end kvinder.

Læs artiklen fra Rebecca Goodstein her.

Efter stormløb på sommerhusmarkedet: Så mange købere har fortrudt

Der har hersket en nærmest euforisk feststemning på sommerhusmarkedet under coronakrisen, hvor over 25.000 sommerhusnøgler har skiftet hænder. Nu viser tal fra Boligsiden, at rigtig mange af de nye sommerhusejere er vågnet op med tømmermænd. De har kort og godt fortrudt købet.

Læs artiklen fra Louise Kastberg her.

Kommentar: Aktivistiske sygeplejersker og »Lærkesletten« viser samme farlige samfundstendens

Den danske samfundsmodel handler i høj grad om engagement og dialog inden for veldefinerede rammer, hvor tusindvis af danskere i det daglige løfter små opgaver, der tilsammen får alting til at glide. Det gælder i Foreningsdanmark som på arbejdsmarkedet. Når fokus flyttes fra helheden til enkeltsager, kommer modellen under pres. For hvem har ansvaret for, at alting fungerer, når vi råber ad hinanden? Sygeplejerskerne er på farlig kurs – for deres egen fremtid.

Læs kommentaren fra Berlingskes økonomiske redaktør Ulrik Harald Bie her.