Burberry er bundskraber efter skuffende salg og forventninger

Luksusproducenten Burberry følger i sine konkurrenters fodspor med skuffende salgstal og forventninger om et overskud i den lave ende af det forventede, viser torsdagens salgstal for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP

Det får investorerne til at sælge ud af aktien, der ved middagstid falder 5,4 pct. på børsen i London og dermed bliver bundskraberen i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Luksusbrandet, der især er kendt for sine karakteristiske tern, oplevede i fjerde kvartal et fald i det sammenlignelige detailsalg på 5 pct., hvilket er et større fald, end nedgangen på 1 pct., som analytikerne havde ventet, viser data fra Bloomberg News. Den samlede detailomsætning var stort set uændret i andet halvår i forhold til samme periode året forinden.

Særligt i Hong Kong havde producenten af designertøj det svært, og det sammenlignelige salg faldt med over 20 pct. for tredje kvartal i træk. Salget i Europa var særligt udfordret af, at turister bruger færre penge som følge af terrorangrebene i blandt andet Bruxelles og Paris, meddeler selskabet ifølge Bloomberg.

Burberrys topchef, Christopher Bailey, beskriver da også forretningsklimaet som udfordrende, og selskabet forventer et justeret resultat før skat på omkring 405 mio. pund, hvilket er i den lave ende af analytikernes forventninger.

De lave salgstal kommer i kølvandet af, at flere luksusbrands har aflagt skuffende regnskaber for det seneste kvartal. Prada fremlagde blandt andet det laveste årlige underskud i fem år, og LVMH levede heller ikke op til analytikernes estimater.