Brogaard forlader Finansiel Stabilitet - Engberg afløser

Tidligere bankdirektør Jakob Brogaard forlader posten som formand for statens oprydningsbank Finansiel Stabilitet. Han afløses af tidligere Nykreditchef Peter Engberg.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere bankdierktør Jacob Brogaard, som blev involveret i børsskandalen omkring OW Bunker, afløses nu som formand for Finansiel Stabilitet af Peter Engberg, meddeler Erhvervs- og vækstministeriet.

»Jeg er glad for at kunne meddele, at Peter Engberg Jensen stiller op som formand for bestyrelsen i Finansiel Stabilitet A/S. Peter Engberg Jensen har stor finansiel indsigt fra sit mangeårige virke i sektoren. Samtidig vil jeg gerne takke for den store og væsentlige indsats, Jakob Brogaard har udført i bestyrelsen for Finansiel Stabilitet A/S. Jakob Brogaard har løftet en vigtig og tung opgave i forbindelse med håndteringen og afviklingen af nødlidende pengeinstitutter som en del af formandsskabet siden 2008 og som formand for bestyrelsen siden 2012,« skriver Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i meddelelsen.

Samtidig erstattes Birgitte Nielsen med professor og prodekan ved Syddansk Universitet, Nina Dietz Legind, som bestyrelsesmedlem. Dermed består bestyrelsen efter generalforsamlingen den 7. april af:

  • Fhv. adm. direktør, Peter Engberg Jensen (formand)
  • Fhv. adm. direktør, Bent Naur (næstformand)
  • Direktør i Eksport Kredit Fonden, Anette Eberhard
  • Fhv. vicedirektør, Erik Sevaldsen
  • Professor og prodekan, Syddansk Universitet, Nina Dietz Legind

Peter Engberg var koncernchef i Nykredit fra 2006 til 2013.