Konkursbo lægger an til milliardsøgsmål mod staten

Finansiel Stabilitet har udsigt til et søgsmål med krav om 1,4 milliarder kroner fra konkursboet efter Amagerbanken, som gik ned for fire år siden.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkursboet efter Amagerbanken, som krakkede for fire år siden, lægger an til et søgsmål mod statens finansielle skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Konkursboet stævner Finansiel Stabilitet for 1,4 milliarder, svarende til det beløb, indskyderne i banken mistede, da stikket blev trukket.

Det skriver Jyllands-Posten.

Søgsmålet udfordrer ikke beslutningen om at sende Amagerbanken til afvikling, men tidspunktet. Da Amagerbanken gik ned skete det efter reglerne i Bankpakke 3, og kunderne mistede derfor alle indskud i banken på over 750.000 kroner.

Var banken afviklet inden 30. september 2010 ville det være sket efter Bankpakke 2, og indskyderne ville ikke have mistet en krone.

Kurator bygger sin sag på den antagelse, at Finansiel Stabilitets opfattelse af banken allerede i sensommeren 2010 burde have ført til beslutningen om at afvikle banken - dvs. gennem Bankpakke 2.

I Finansiel Stabilitet tager direktør Henrik Bjerre-Nielsen udsigten til et sagsanlæg stille og roligt.

»Jeg kender udmærket til sagen. Og vi imødeser et eventuelt sagsanlæg med sindsro, da vi ikke anser det for sandsynligt, at vi vil tabe sådan en sag,« siger han.