Finansiel Stabilitet sælger portefølje på 7,5 mia. kr.

Finansiel Stabilitet har indgået en aftale om et salg af en portefølje bestående af cirka 360 koncernengagementer med samlede låne- og kreditaftaler på ca. kr. 7,5 mia.

- Med indgåelse af aftalen har vi taget et meget væsentligt skridt i afviklingen af de kunderelaterede aktiviteter i koncernen, som vi har overtaget fra nødlidende pengeinstitutter, udtaler Henrik Bjerre-Nielsen, administrerende direktør i Finansiel Stabilitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køberen er det hollandske selskab Promontoria Holding 111 B.V., fortæller Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Der har været en betydelig interesse for porteføljen fra såvel danske pengeinstitutter som danske og internationale investorer, lyder det.

- Med indgåelse af aftalen har vi taget et meget væsentligt skridt i afviklingen af de kunderelaterede aktiviteter i koncernen, som vi har overtaget fra nødlidende pengeinstitutter, udtaler Henrik Bjerre-Nielsen, administrerende direktør i Finansiel Stabilitet.

Porteføljen vil i de kommende måneder blive overdraget til Promontoria Holding 111 B.V.

Finansiel Stabilitet fortæller, at det fortsat har et begrænset antal kundeengagementer, der skal afvikles. Der mangler også afvikling af blandt andet overtagne ejendomme, finansielle aktiver og retssager.