Britisk finansminister vil hjælpe lidende olieselskaber i Nordsøen

Den britiske konservative politiker og finansminister Philip Hammond vil hjælpe olieselskaber i Nordsøen med at tjene penge. Ifølge Hammond vil det blandt andet kunne gøres ved at lempe skattereglerne.

Arkivfoto. Den britiske konservative politiker og finansminister Philip Hammond vil hjælpe olieselskaber i Nordsøen med at tjene penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Det skriver the Telegraph.

Philip Hammond vil samle et ekspertpanel, der skal undersøge, hvordan nye skatteregler kan forlænge olie- og gasprojekters produktive liv i Nordsøen.

Detaljerne i Hammonds plan vil blive præsenteret onsdag, når han holder sin første tale til det britiske Underhus, House of Commons.

»Salg af olie- og gasfelter er et komplekst problem og skattesystemet kan støtte økonomisk fremgang«, siger Deirdre Michie, administrerende direktør i Oil and Gas UK, til the Telegraph.

På nuværende tidspunkt har virksomheder ret til en skatterabat ved omkostninger forbundet med afvikling af gamle projekter, men kun hvis de tidligere har betalt skat i Storbritannien. Dette har blandt andet været en udfordring for nye selskaber på markedet, der har været forsigtige med at købe aktiver i Nordsøen.