Bragende underskud i Saxo Bank

Saxo Bank taber næsten 600 mio. kr. i første halvår før skat og præsenterer samtidig ny medejer, der har købt sig ind i banken for knap 1 mia. kr. Saxostifterne Seier og Fournais indkasserer 700 mio. kr. på salget.

Dundrende underskud i Saxo Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Det koster Saxo Bank dyrt, at den schweiziske centralbank tilbage i januar besluttede at ophæve kursloftet på schweizerfrancen. Saxo Bank taber næsten 600 mio. kr. før skat, fremgår det af halvårsregnskabet.

I regnskabssmeddelelsen fremgår det desuden, at de to stiftere af banken, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, tilsammen solgt en aktiepost på 7 pct. til indonesiske Sinar Mas Group. Berlingske Business kunne allerede før sommeren afslør, at de to stiftere var i gang med at sælge ud af livsværket og at det var en indonesisk investor, de forhandlede med.

Sinar Mas Group køber 9,9 pct. af aktierne for en pris på 951 mio. kr. Handlen værdisætter hele Saxo Bank til 9,6 mia. kr.

I en fælles udtalelse siger Lars Seier Christensen og Kim Fournais:

»Vi betragter det som et strategisk aktiesalg, hvor vi har modtaget et købstilbud fra en partner, der for alvor vil bidrage til at åbne døren ind til de asiatiske markeder, hvor Saxo Bank i forvejen oplever solid vækst. Vi glæder os til et stærkt samarbejde med mulighed for gode resultater,« lyder det fra de to stiftere.

Sinar Mas Group ser frem til ejerskabet.

»Saxo Bank er en attraktiv investering for Sinar Mas Group på grund af handelsteknologien og store erfaring på de finansielle markeder. Saxo Bank er allerede et etableret navn i de fleste markeder, og Sinar Mas Group kan gennem sin tilstedeværelse, netværk og kompetencer hjælpe med at fremme væksten i Asien,« siger Danny Oei fra Sinar Mas.