Lars Seier Christensen forlader direktionen i Saxo Bank

Lars Seier Christensen forlader Saxo Banks direktion ved årets udgang. Medstifter Kim Fournais fortsætter som adm. direktør

Foto: Sophia Juliane Lydolph

Efter 20 år i Saxo Bank har adm. direktør, Lars Seier Christensen, valgt at træde ud af direktionen ved udgangen af 2015.

Seier Christensen har fungeret som adm. direktør i fællesskab med medstifter, Kim Fournais, der fortsætter som adm. direktør.

»Jeg er stolt over, at Saxo Bank i dag globalt har en solid markedsposition som en af de stærkeste formidlere af finansielle produkter og digitale handelsplatforme i finanssektoren. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle være direktør det samme sted i 20 år, men det har været en fantastisk rejse sammen med de mange dygtige og kompetente medarbejdere i banken,« skriver Lars Seier Christensen i en kommentar.

Lars Seier Christensen fortæller, at han i et stykke tid har ønsket at finde en ny rolle i Saxo Bank, og derfor vil han fortsætte som aktionær.

»Jeg mener, at tidspunktet nu er det rigtige. Jeg slipper derfor tøjlerne som direktør med en tro på, at virksomheden fortsat vil vokse, og det har jeg som aktionær også stor interesse i. Jeg har fuld tillid til, at Kim Fournais sammen med ledelsesteamet kan drive banken i en profitabel retning,« skriver han.

Lars Seier Christensen ejer 26 pct. af aktierne i Saxo Bank.

Kim Fournais vinker farvel til en partner gennem 20 år, når han fremover skal stå i spidsen for den daglige ledelse uden Seier Christensen. Selv om de to ikke skal deles om posten som adm. direktør vil de fortsætte samarbejdet som aktionærer i Saxo Bank.

»Banken er blevet stærkere polstret og har både styrket bestyrelsen og direktionen med betydelige kompetencestærke profiler.Vi oplever en stor interesse for Saxo Banks forretningsmodel, og den langsigtede strategi om en mulig børsnotering er uændret,« skriver Kim Fournais i en kommentar.

Direktionen i Saxo Bank vil fra 1. januar 2016 bestå af Kim Fournais, adm. direktør, finansdirektør (CFO) Steen Blaafalk og Søren Kyhl, der indtræder i en nyoprettet stilling som driftsdirektør.

TV: Lars Seier forlader toppost i Saxo Bank