Blackberry trumfer forventningerne og sendes til vejrs

Aktien i canadiske Blackberry, der i dag tjener sine penge på softwareløsninger og internetbaserede produkter, er i høj kurs blandt investorerne i onsdagens amerikanske formarked.

Her stiger Blackberry, som nok er mest kendt for sin tidligere produktion af Blackberry-telefoner, med hele 8,1 pct. til 11,75 dollar, som belønning for et regnskab der klart overgik forventningerne i markedet.

I sit tredje kvartal af regnskabsåret 2017/18 hentede selskabet et justeret overskud per aktie på 3 cent, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et nulresultat.

Resultatet kom i land på baggrund af en omsætning på 235 mio. dollar mod ventet 217 mio. dollar blandt analytikerne.

Det er primært nye softwarekontrakter med regeringen og også private kunder, der har trukket op i regnskabsbøgerne hos Blackberry, som dermed er godt på sporet med sine vækstambitioner for hele året.

Ud af det samlede salg på 235 mio. dollar stod softwaredivisionen for et salg på 190 mio. dollar, hvilket er rekord for canadierne. Det er ambitionen, at omsætningen af softwareprodukter i hele 2017/18 skal vokse med 10-15 pct. sammenlignet med året før og dermed nå samlet 700 mio. dollar.

Og Blackberry er godt på vej. I hvert fald oplyser selskabet i onsdagens regnskab, at det regner med at ramme toppen af det udmeldte forventningsinterval for omsætningen i hele selskabet i 2017/18, der lyder på 920-950 mio. dollar.

Ud over den tunge softwaredivision, der blandt andet producerer tunge sikkerhedssystemer, råder Blackberry også over et forretningsben, der laver styresystemer til bilindustrien.

/ritzau/FINANS