Bill Gates igen verdens rigeste

Microsoft-stifteren er rykket tilbage i top på Forbes' liste over verdens rigeste. Seks danske navne er også med.

Microsoft-medstifter Bill Gates er tilbage som verdens rigeste. Foto: Mehdi Taamallah, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MEHDI TAAMALLAH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, som mange elsker at hade, er tilbage som verdens rigeste.

Medstifter af den amerikanske softwaregigant Microsoft, Bill Gates, rykker med en formue på 76 milliarder dollars tilbage på det amerikanske magasin Forbes' årlige liste over verdens rigeste og slår dermed sin nærmeste konkurrent, den mexicanske telemangemilliardær Carlos Slim Helu, tilbage som nummer to med en formue på »kun« 72 milliarder dollars.

Nummer tre på listen er Amancio Ortega, den spanske stifter af tøjkonglomeratet Inditex SA, som blandt andet ejer modekæden Zara. Han er god for 64 milliarder dollars.

Investorikon slår lige Oraclet

Legendariske Warren Buffett, kendt som et ikon i investorverdenen og bagmand bag Berkshire Hathaway samt i øvrigt hyppig bridgepartner med Bill Gates, klarer med 58,2 milliarder dollars en fjerdeplads, mens topchef for og medstifter af IT-giganten Oracle, den på anden vis legendariske Larry Ellison, besætter femtepladsen med en formue, der er 48 milliarder dollars værd.

Bill Gates har gennem de seneste 20 år ligget i spidsen i de 15 men har de seneste år kæmpet om topplaceringen med Carlos Slim, hvis teleimperium, América Móvil, er kommet under pres i hjemlandet Mexico, hvor regeringen ikke længere synes, at et solidt monopol på området er lykken.

I alt er der i år 1.645 dollarmilliardærer på Forbes' liste. Det er ny rekord, og til sammen kan de mønstre formuer for 6,4 billioner dollars. Sidste år talte listen 1.426 dollarmilliardærer. Denne gang er lige over 10 procent - nemlig 172 - kvinder. Den højest placerede er arvingen til butikskæden WalMart, Christy Walton, som er nummer ni på den samlede liste med en formue på 36,7 milliarder dollars.

Seks danske navne

Listen rummer en række velkendte ansigter. Således ligger Google-stifterne Larry Page, som i dag er topchef, og Sergej Brin som nummer 17 og 19 med henholdsvis 32,3 milliarder og 31,8 milliarder dollars. Amazon-stifter og -topchef Jeff Bezos har klemt sig ind mellem dem med en formue på 32 milliarder dollars, mens den 29-årige Facebook-stifter og -topchef Mark Zuckerberg med en formue på 28,5 milliarder dollars indtager 21.-pladsen.

New Yorks netop afgåede borgmester gennem mange år, Michael Bloomberg, er nummer 16. Han er god for 33 milliarder dollars.

Listen tæller folk i 69 lande. Danmark har seks personer med. Lego-manden Kjeld Kirk Kristiansen er som nummer 119 god for 10,2 milliarder dollars, Bestsellers Anders Holch Povlsen står som nummer 267 med 5,3 milliarder dollars, den jyske dynekonge Lars Larsen er nummer 375 med 4 milliarder dollars, Coloplasts Niels Peter Louis-Hansen er som nummer 408 god for 3,7 milliarder dollars, Eccos Hanni Toosbuy Kasprzak er nummer 642 med 2,7 milliarder dollars, og ejer og chef for Linak, Bent Jensen, kan med 1 milliard dollars indtage plads nummer 1.565.

Se Forbes' milliardærliste her: www.forbes.com/billionaires