BHP Billiton skruer en smule ned for produktionsforøgelsen

Verdens tre største producenter af jernmalm har skruet kraftigt op for produktionen, men nu sætter BHP Billiton som det første selskab foden en smule på bremsen.

Selskabet fortæller onsdag i en kvartalsrapport, at man opgiver målet om at producere 290 mio. ton jernmalm om året i 2017, men fastholder, at man når 250 mio. ton i år og 270 mio. ton til næste år uden nye investeringer.

Dermed er der kun tale om, at BHP Billiton sænker den ventede produktion med omkring 20 mio. ton, og det er ikke nok til at rykke ved priserne, der er styrtdykket i takt med, at blandt andre BHP, Vale og Rio Tinto har skruet op for produktionen, mens efterspørgslen fra især Kina er svækket. Det internationale marked for jernmalm er på 1,3 mia. ton årligt, og i den forbindelse er 20 mio. ton en dråbe i havet.

- Det er formentlig mest symbolsk for BHP, men det signalerer nok også bunden af markedet for jernmalm, når det er en af de producenter med de laveste omkostninger, der fører an, siger Mark Pervan, råstofchef hos ANZ Bank, ifølge Reuters.

BHP producerede 58,9 mio. ton jernmalm - der er faldet omtrent 60 pct. i pris i løbet af det seneste år - i årets tre første måneder.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk