Arriva beholder togtrafik i Jylland

I konkurrence med to andre operatører har Arriva genvundet driften af jernbanerne på en række jyske strækninger. Arriva har stået for trafikken siden 2003.

Arriva driver i dag cirka 15 procent af Danmarks jernbanestrækningen, og da selskabet fik debut i 2003 ved at slå DSB af banen i Jylland, skete det med store startvanskeligheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det britiske togselskab Arriva har efter en udbudsrunde genvundet driften af de midt- og vestjyske togstrækninger mellem hovedbyer som Århus, Herning, Holstebro, Thisted og Esbjerg.

Det blev oplyst på et pressemøde i Herning i dag, hvor Trafikstyrelsen oplyser, at Arriva Skandinavien kan fortsætte togkørsel efter udgangen af 2010, hvor den nuværende kontrakt udløber.

Arriva driver i dag cirka 15 procent af Danmarks jernbanestrækningen, og da selskabet fik debut i 2003 ved at slå DSB af banen i Jylland, skete det med store startvanskeligheder.

Den nye licitation, der omfatter cirka syv millioner togkilometer årligt og seks millioner passagerer, blev vundet foran DSB/First Jylland og Deutsche Bahn.

Det er en stor dag for Arriva, siger selskabets direktør, Johnny Hansen, i en første umiddelbar kommentar.

Ritzau