Amerikanske aktier: United Airlines styrtdykker efter mislykket telekonference

Kriseramte United Airlines dykkede næsegrus på børsen torsdag i et generelt marked der faldt marginalt.

Arkivfoto: United Airlines. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS

Samlet set steg Dow Jones-indekset 0,02 pct., S&P 500-indekset steg 0,03 pct., og Nasdaq-indekset faldt 0,29 pct. Pessimismen omkring Apple-aktien trak generelt tech-selskaberne i rødt.

Futures på de tre indeks peger dog på relativt pæne stigninger, når handlen åbner senere fredag. I Asien handles futures på de tre indeks 0,3-0,4 pct. højere.

United Airlines administrerende direktør, Oscar Munoz, måtte på en telekonference indrømme, at flyselskabet har gravet sig ned i et konkurrencemæssigt hul.

Det skriver CNN Money.

Oscar Munoz blev ved en telekonference torsdag udsat for en sværm af spørgsmål fra analytikere.

Uniteds direktion svarede undvigende på spørgsmål om udsigterne for 2018, og det faldt bestemt ikke i god jord hos hverken analytikerne eller investorerne, og så blev aktien ellers sendt 12 pct. i rødt.

Flyselskabet er under pres for at holde omkostningerne nede og markedsandelen oppe, og i den forbindelse har United kastet sig ud i en priskrig med de amerikanske lavprisselskaber.

Lige lidt hjalp det derfor, da selskabet fløj ind i en shitstorm i april, hvor en flypassager meget hårdhændet blev trukket fra borde på et United Airlines-fly for rullende kameraer.

Apple-aktien faldt 2,4 pct. i torsdagens handel, hvilket bundede i en artikel fra en avis i Taiwan, der berettede, at ordrerne på iPhone 8 er blevet sænket for resten af 2018 efter en lunken modtagelse af den nye telefon.