Advokat tiltalt for falske erstatningskrav efter BP-udslip

Syv mennesker er tiltalt for bedrageri og id-tyveri på i alt to milliarder dollars efter BP-olieudslippet på Deepwater Horizon.

Foto: US COAST GUARD / HANDOUT

Efterdønningerne fra BP-olieudslippet i 2010 er for alvor i gang.

Ifølge et amerikansk anklageskrift er en advokat, hans bror og fem andre tiltalt i 95 tilfælde, der blandt andet omhandler mailsvindel, bedrageri, identitetstyveri for angiveligt at skulle have indsendt falske påstande i forbindelse med oliekatastrofe-retssagerne omkring BP, skriver SunHerald.

Advokaten, der spiller en stor rolle i svindelanklagen, påstår at have 40.000 klienter, som han repræsenterer i sager om at få erstatning efter energiselskabet BP’s olieudslip i Den Mexicanske Golf i 2010.

Det, der angiveligt er galt med advokatens klienter, er, at de er fiktive. Nogle af dem er døde før oliekatastrofen i 2010. Af påståede klienter tæller en hund ved navn Lucy Lu. Derfor er advokaten og seks andre tiltalt for at udnytte katastrofehjælpen, som ellers var tiltænkt til dem, der blev såret eller de, der led økonomisk tab, som følge af BP-udslippet.

BP-udslippet beskrives af advokat Gregory Davis som den værste miljøkatastrofe i amerikansk historie. Det var da også ret heftigt, da der tilbage i 2010 var brand i Deepwater Horizon. Olieselskabet BP påtog sig ansvaret for ulykken, hvor der var sket en kraftig eksplosion, som dræbte 11 af de 126 oliearbejdere om bord, skriver petro.no.

Et gasudslip fra borehullet var formentlig grund til, at eksplosionen fandt sted. Da olieplatformen forliste, på grund af eksplosionen, blev rørene revet af boringen, og trykket fra oliekilden pumpede mange tusinde ton råolie ud i havbugten.