BP betaler 21 mia. dollar for Deepwater Horizon-skandale

Sidste punktum kan være sat i sagen om oliegiganten BP's Deepwater Horizon-skandale i 2010, hvor 11 ansatte omkom, og flere mio. liter olie slap ud i Den Mexicanske Golf. Selskabet har indgået forlig til knap 140 mia. kr.

Sidste punktum kan være sat i sagen om oliegiganten BP's Deepwater Horizon-skandale i 2010, hvor 11 ansatte omkom, og flere mio. liter olie slap ud i Den Mexicanske Golf. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olieselskabet BP har indgået forlig med civile og amerikanske myndigheder om betaling af 20,8 mia. dollar, svarende til knap 140 mia. kr.

Det skriver Financial Times.

Der vil være en periode på 60 dage, hvor parterne kan kommentere forliget, hvorefter retten formelt vil afslutte sagen.

- BP får en fortjent straf og bidrager samtidig med vigtig erstatning for de skader, selskabet har påført miljøet og økonomien i Golfregionen. Når retten har godkendt forliget, vil vi se en af verdenshistoriens største miljømæssige restaureringer, siger den amerikanske justitsminister, Loretta Lynch, ifølge Financial Times.

Beløbet, der er højere end tidligere ventet, dækker en lang række bøder samt restaurering af kystnære vådområder og forbedring af forholdene for havpattedyr i Den Mexicanske Golf.

Selskabet står dog stadig over for en lang række mindre søgsmål fra investorer, der er vrede over, at BP-aktiekursen i 2010 med ét næsten blev halveret.

Tirsdag koster en BP-aktie 368 pence på børsen i London. Før Deepwater Horizon-skandalen i 2010 kostede aktien 623,40 pence.