6.000 privatkunder retur til Roskilde Bank

Roskilde Bank får 6.000 privatkunder tilbage fra køberne af den kollapsede banks filialer: Nordea, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Køberne af Roskilde Banks filialer sender nu 6.000 privatkunder tilbage til den kollapsede Roskilde Bank.

Da de tre køberbanker Nordea, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank købte filialnettet, var aftalen at de havde mulighed for at fravælge kunder de ikke ville overtage.

Den gennemgang er nu afsluttet, oplyser bestyrelsesformand for Roskilde Bank Henning Kruse Petersen. Og ud af de cirka 90.000 kunder, der fulgte med filialerne, afviser bankerne altså 6000 kunder, som derfor bliver returneret til Roskilde Bank i februar. Allerede før jul kom det frem, at bankerne ikke ville have med cirka 1.400 erhvervskunder at gøre.

Alle berørte erhvervskunder har modtaget meddelelse herom, og de berørte privatkunder modtager direkte besked fra Roskilde Bank i de kommende dage.

Roskilde Banks ledelse oplyser, at der snarest vil blive gennemført en naturlig tilpasning af organisationen med de nye opgaver.

"Der vil blive ansat nye medarbejdere til serviceringen af kunder, ligesom antallet af medarbejdere, der har serviceret køberbankerne, bliver reduceret, da opgaverne nærmer sig en afslutning. Det betyder, at banken i dag har måttet afskedige 21 medarbejdere," skriver ledelsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/