5.000 PCer er forsvundet

Region Skåne, som dækker hele Sydsverige, jager tusindvis af computere, som den hvert år betaler for at have - men ikke aner, hvor er.

En intens jagt på forsvundne PCer i tusindvis finder i øjeblikket sted i Sydsverige. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Ingen aner, hvor mange computere Region Skåne i Sydsverige har, og hvad de koster. I et år har man jagtet PCerne, men stadig mangler mindst 5.000 styk.

Først da Hewlett-Packard i Sverige i foråret 2008 overtog driften, blev Region Skåne tvunget til at opgøre antallet af computere. Det blev sat til omkring 25.000. Over et år senere ved man blot, hvor de 19.624 maskiner befinder sig, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Betaler for tusinder af licenser

»Internt er der mange, som himler over sløseriet. Det handler jo om, at man år efter år betaler licenser og tilpasser supporten for tusinder af computere, som ikke findes,« siger en kilde til avisen.

Aftalen med HP er femårig og koster 250 millioner kroner. HP overtager regionens computere og leverer egne maskiner med service og support. Ombytningen skal være fuldendt til oktober 2009.

Region Skåne fik ny IT-chef i januar 2009 men er ikke i stand til at sige, hvad det koster myndighederne, at det sejler. Ingen tør heller give et bud på, hvad softwareprogrammerne årligt udløser af licenspenge.

Universitet er jagtmark

I øjeblikket er man ifølge Sydsvenska Dagbladet i færd med at søge på Lunds Universitet - men faktisk ved ingen, om det rigtige tal er 25.000. Alt mellem 22.500 og 27.500 computere er blevet nævnt.