Masser af nye PCer klar til Windows 7

Det vil vælte ud med nye computere i alle afskygninger, så snart Microsoft slipper sit nye Windows 7 løs om en måned.

HP - verdens største PC-fabrikant - går nu i direkte krig med Apple, som altid har ligget i den dyre ende af computerskalaen. Denne Envy med 13-tommerskærm er det ene af foreløbig to våben. Foto: HP Fold sammen
Læs mere
De store PC-producenter gør klar til en større lancering af nye produkter, samtidig med at IT-giganten Microsoft 22. oktober lancerer sit nye styresystem, Windows 7.

Hewlett-Packard, som er verdens største PC-fabrikant, benytter anledningen til at søsætte en ny serie af bærbare PCer i den helt dyre ende for at konkurrere med blandt andre Apple, og samtidig skal Windows 7 bruges til at lokke kunderne til at investere lidt mere. HP, som købte konkurrenten Compaq i 2002, har nemlig bevaret Compaq-navnet, og det skal nu bruges som mærke på de billige produkter, hvor de dyrere modeller hedder HP.

»Vi har både HP- og Compaq-modeller i sortimentet. For vi vil godt have også helt billige modeller, når teleselskaberne skal sælge PCer til en krone i forbindelse med mobilt bredbånd. HP-modellerne bliver leveret med Windows 7, Compaq med Windows XP, og det har selvfølgelig en indflydelse på prisen. Men jeg tror, at salget stiger lige omkring lanceringstidspunktet for Windows 7, for mange har interesse i den nye udgave. Desuden har folk jo hele tiden brug for nye PCer, og nogen skal jo altid have det nyeste,« siger markedschef Mogens Balle fra HPs danske PC-afdeling.

Konkurrence til Apple

HP kører med tre prisgrupper af produkter: de billigere Presario-modeller i prislejet 3.499-5.000 kroner, de lidt dyrere Pavilion-modeller til bl.a. bærbar underholdning til 5.000-10.000 kroner og endelig den nye, dyrere Envy-serie, som begynder ved 12.000 kroner. »Envy« betyder »misundelig«, og det er den effekt, som HP satser på at opnå.

Men det er vel ikke lige tiden at lancere noget dyrt?

»Vi forventer faktisk, at det vil udgøre 5-10 procent af det samlede PC-salg. Mange mennesker vil gerne have det nyeste, og de meget kreative vil gerne have noget, som resten ikke har. Selvfølgelig er det et marked, der er svært at vurdere, og jeg tror da også, at mange vil kikke på Envy-modellerne men tage en anden model til halvdelen af pengene,« siger Mogens Balle.

Lidt større end mini-PCerne

I første omgang vil Envy-serien omfatte to bærbare. Den ene er en meget tynd sag med 13-tommerskærm, en vægt på 1,7 kilo og med standardbatteritid på op til otte timer. Overfladen er metalagtig, der er en ny type tastatur på, og den kan ligge i en A4-kuvert. Investeringen står i 13.999 kroner, og man kan klikke en ekstra plade til cirka 2.000 kroner på i bunden, så man har 16 timers batteritid. Den anden har 15-tommerskærm, vejer 2,4 kilo, er klar til spil, og man kan sætte to harddiske i. En mini-PC i samme serie vil dukke op senere.

Derudover satser HP på bærbare PCer i størrelsen lige over mini-PCerne, alså med skærme på 11,6 tommer og tastaturer, der er 92 procent af størrelsen på et standardtastatur. De dyrere af dem er udstyret med Blu-ray-drev, TV-kort og batterier, hvis levetid er længere end de hidtidige. Desuden kommer der en ny mini-PC, HP Mini 110, med 10,1-tommerskærm og med letvægtsudgaven af Windows 7, Starter, til 2.999 kroner, som næsten er blevet standardpris på mini-PCer.

90 procent af alle PCer, som HP sælger til private i Danmark, er bærbare.