250 kunder med dårlig forbindelse tester nyt hybridt bredbånd

YouSee håber at kunne levere hurtig internetforbindelse til danske husstande, der tester nyt hybridt bredbånd.

YouSee tester en ny form for bredbånd, der ved at kombinere mobil- og kabelnettet skal kunne forbedre hastigheden. Det kaldes hybrid bredbånd. Free/Barbro Wickström/colourbox/arkiv Fold sammen
Læs mere

Mange danske husstande døjer med dårlig bredbåndsforbindelse, og dem vil YouSee gerne nå ud til.

Derfor tester telegiganten fra torsdag en ny form for bredbånd, der ved at kombinere mobil- og kabelnettet skal kunne forbedre hastigheden.

»Det nye produkt kombinerer det internet, der ligger i det mobile net - altså i luften - med det internet, der kommer ind i husstanden via telefonkablet. Det betyder, at en husstand, som eksempelvis kun kan få adgang til en 10 megabits bredbåndsforbindelse i dag, vil vi kunne løfte forventeligt op til en hastighed omkring 50 megabit,« siger TV- og bredbåndsdirektør Jacob Mortensen, YouSee.

Ifølge ham Mortensen er en forbindelse med 10 megabit meget begrænsende, særligt hvis man er en husstand med flere personer.

De 250 husstande er fordelt på Sjælland og Jylland. De vil få et nyt modem af YouSees ansatte, der torsdag vil forbinde kablerne i jorden med 4G-signalet i luften.

Det kaldes hybrid bredbånd og skal altså kunne øge deres bredbåndshastighed.

Yderligere 250 modemmer står klar til at blive sendt ud til YouSee-kunder, der vil være med i forsøget.

Hvis testen går godt, håber YouSee at kunne rulle det nye hybrid bredbånd ud i 2018. Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvad det kommer til at koste for kunderne.

»Det kan vi ikke sige endnu,« siger Jacob Mortensen.

Dårlige bredbåndsforbindelser er ofte på dagsordenen også på Christiansborg.

Mandag blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at afsætte yderligere 60 millioner kroner til at give flere hurtigt internet i år over den særlige bredbåndspulje.

Puljen blev oprettet af Venstre, Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti i 2016. Der blev afsat 200 millioner kroner over fire år.

Landdistrikternes Fællesråd har tidligere anslået, at omkring 300.000 danske husstande har adgang til utidssvarende bredbåndsforbindelse.