15.000 danskere skal skifte kreditkort efter misbrug

Nets er i fuld gang med at spærre kort, efter at personlige oplysninger er havnet i forkerte hænder.

Nets er i fuld gang med at spærre kort, efter at personlige oplysninger er havnet i forkerte hænder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

15.000 danske kreditkort skal skiftes ud, efter at en større mængde kortoplysninger er blevet lækket fra en udenlandsk internetforretning.

Det meddeler Nets, der står for dankortet, og som de seneste uger har opdaget et stigende misbrug af danske betalingskort i både danske og udenlandske internetforretninger.

Nets vil ikke fortælle, hvilken internetforretning det drejer sig om, men der er tale om »en større mængde kortoplysninger«, der er blevet enten hacket eller simpelt hen udnyttet for at svindle sig til penge ved at bruge folks kreditkort andre steder.

»Denne sag berører mange dansk udstedte kort, der har været anvendt i den pågældende internetforretning. Derfor vil vi udskifte de kort, der kan være berørt af dette, for at forebygge, at et yderligere misbrug finder sted,« siger Kasper Kock Kristensen, der står i spidsen for Nets' afdeling mod svindel, i en udtalelse.

Kan give problemer med betaling i butikkerne i dag

Han oplyser, at hovedparten af forsøgene på at misbruge kortoplysningerne er blevet afvist, fordi de er fanget af Nets' overvågning. Men ud over de kort, der allerede er blevet forsøgt misbrugt, vil også en del andre kort blive skiftet ud, fordi oplysninger om f.eks. kortnumre og den trecifrede talkode på bagsiden er faldet i forkerte hænder ved at have været brugt i den udenlandske internetforretning.

Det er ens egen bank, der vil give besked, hvis man er blandt dem, hvis kort er blevet spærret. Nogen vil dog selv opdage det inden da, fordi deres kort bliver afvist i butikkerne.

Hvis man har fået misbrugt sit kort, skal bankerne dække tabet, så man ikke selv mister penge på sagen.