Stort samarbejde skal forbedre indendørs navigation

Nokia står i spidsen for en bred alliance, der satser på at have ny kort-tjeneste klar i 2013.

Foto: Nokia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nokia, Samsung, Sony, Qualcomm og 18 andre firmaer fra mobil- og elektronikindustrien er gået sammen i arbejdet med at forbedre nøjagtigheden af indendørs positionering.

Indendørs positionering er ikke helt nyt, og Google annoncerede for næsten et år siden dette i version 6 af Google Maps til Android. Men også Nokia har haft et projekt for indendørs navigation kørende, efter selskabet opkøbte Navteq for fire år siden.

Læs også: Nokia slår tilbage i navigationskrigen

Nokia og Navteq har længe ønsket at få en industriel standard for indendørs navigation på plads, og nu har de altså fået store dele af branchen med sig i en alliance, der har fået navnet 'Accurate Mobile Indoor Positioning Industry Alliance' – eller blot 'In-Location'.

Med indendørs positionering vil du blandt andet kunne finde ud af, hvor butikker eller caféer ligger i et indkøbscenter, få personligt tilpassede tilbud fra butikker i nærheden, gøre det nemmere for personer at finde hinanden samt øge sikkerheden i nødsituationer.

Apple og Google mangler

På medlemslisten finder vi ud over Nokia, Samsung, Sony og Qualcomm også firmaer som Broadcom, Geomobile, Genasys, Nordic Technology Group, CSR og norske Nordic Semiconductor. Apple og Google er dog ikke at finde på listen.

Læs også: Apple Maps varsler GPS-krig

Alliancen vil ifølge en pressemeddelelse fra Nokia fokusere på at lave løsninger, der giver stor nøjagtighed samtidig med, at strømforbruget skal være lavt, og at det skal være enkelt og nemt at bruge. De første pilottests bliver foretaget allerede i år, mens alliancen forventer, at de første mobiltelefoner med forbedret indendørs navigation vil dukke op en gang i 2013.

Positioneringen vil ske med Bluetooth 4.0 low energy-teknologien og Wi-Fi.

»Indendørs positionering er det næste store skridt inden for mobile tjenester, og det giver store muligheder for at forbedre brugeroplevelsen. Til gavn for virksomheder vil alliancen føre et verdensomspændende positioneringssystem til brug ved større indendørs steder,« hedder det i pressemeddelelsen.

Nedenunder kan du se en video fra Nokia fra i fjor, der viser, hvad den finske mobilproducent forestiller sig, at indendørs navigation kan bruges til:

Læs også: September bliver paradis for teknologielskere

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.