Nintendo stopper produktionen af Wii

Den sidste spillemaskine, der ændrede hele spilmarkedet og kostede forsikringsselskaberne store summer, har forladt fabrikken i Japan.

To glade japanere, Masachika Toyama (til venstre) og Yusuke Yano (til højre), sikrede sig en Wii, da den kom i handelen i Tokyo 2. december 2006. Arkivfoto: Kiyoshi Ota, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIYOSHI OTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fabrikken har lukket for produktionen. Der kommer ikke flere af Nintendos Wii-spillekonsoller.

Mandag i denne uge blev den sidste Wii produceret i Japan. Dermed er 100 millioner styk solgt på syv år. Wii ændrede fuldstændig konsolspilmarkedet, da den kom frem 19. november 2006. Med sine trådløse håndkontrolgreb kunne man styre spillekonsollen og alt det, den viste på den tilkoblede TV-skærm, og trådløsheden var så uvant, at antallet af forsikringsskader steg markant umiddelbart efter lanceringen, fordi kontrolgrebene røg ud af hænderne og baldrede vitrineskabe og glasborde i massevis.

Konkurrenter er klar med nyt

Produktionen af Wii stopper stort set samtidig med, at konkurrenterne er klar med helt nye produkter - ligeledes de første i mange år. Sony lancerer sin Playstation 4, og Microsoft er klar med Xbox One. Begge kommer i handelen inden for få uger, om end danskerne må vente til 2014, før Xbox One kommer til landet.

Nintendo fortsætter med at producere den nye model, Wii U, selv om den på et år blot har solgt i omkring 3,6 millioner eksemplarer. Også 3DS-modellen fortsætter. Wii U kan afspille hele Wiis softwarebibliotek af spil.

Xbox 360 og Playstation 3 har solgt i omkring 78,6 og 80,1 millioner eksemplarer.