Ingen dansk garanti på Microsofts Surface

Den danske to års reklamationsret gælder ikke, hvis man anskaffer sig Microsofts tavle-PC, for den kan ikke købes i Danmark.

Microsofts Surface-tavlecomputer med det beskyttende gummitastatur kan ikke købes i Danmark, og derfor gælder de to års reklamationsret ikke her. Foto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere, der vil anskaffe sig Microsofts første egen tavlecomputer med Windows 8, Surface, får ingen dansk toårsgaranti med i købet.

Surface blev lanceret 26. oktober sammen med selve Windows 8, som er Microsofts nyeste udgave af det velkendte styresystem, men som denne gang er designet, så det skal kunne virke på både almindelige stationære og bærbare PCer, tavle-PCer og - i varianten Windows Phone 8 - på mobiltelefoner.

Udenlandsk garanti

Med Surface håber Microsoft at kunne ride med på den bølge af salgssucces, som tavle-PCerne har skabt, siden Apple lancerede sin første iPad i 2010. Den skabte det gennembrud, som mange tidligere forsøg med tavle-PCer ikke havde formået, og siden har salget af tavle-PCer støt ædt af markedsandelen på salget af traditionelle PCer.

Men Surface er ikke sat til salg i Danmark endnu, og derfor skal danskere, der ønsker at anskaffe sig Microsofts tavle-PC ikke gøre sig håb om at få fuld garanti på produktet.

»Vores garanti for alle vore produkter er i overstemmelse med - og kan overstige -, hvad lokal lov kræver i det enkelte marked, altså to års reklamationsret i Danmark. En dansk forbruger kan ikke købe en Surface i Danmark, men hvis han/hun går ind i en fysisk butik i udlandet og køber en Surface dér, gælder den amerikanske garanti, der som bekendt kun er på et enkelt år,« forklarer kommunikationsdirektør Anders Adelhorst fra Microsoft Danmark til B.dk.

Flere modeller

Han tilføjer, at det samme gør sig gældende for konkurrerende produkter som Amazons Kindle og Googles Nexus, ligesom det var tilfældet med Apples iPad, før den blev lanceret i Danmark.

Surface har en skærm på 10,6 tommer og findes i flere forskellige udgaver i forhold til hukommelsens størrelse samt selve styresystemet. Der er modeller med den fulde Windows 8 og modeller med den neddroslede Windows RT, som til forveksling ligner Windows 8, men som traditionelle PC-programmer ikke kan køre på. Til gengæld starter Windows RT hurtigere, og batteritiden er højere.

Den billigste Surface har en startpris på 499 dollars.