Her er de tre mest sejlivede Apple-rygter

Det handler ikke bare om iPhones, men også om nye computere - og meget andet. Her er et par af rygterne.

Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der (måske) en iPhone 5 på vej, og ganske som vanligt på denne tid af året, vælter det med rygter og manipulerede billeder af, hvordan den mon kommer til at se ud. Men helt usædvanligt for årstiden er iPhone-rygterne ikke de eneste, der vækker opmærksomhed.

En række Apple-produkter står nemlig foran en opdatering - og ikke mindst er selskabets cloud-baserede tjeneste, iCloud, rygtes snart klar med en opfriskning. Men dagens friske Apple-rygter handler om noget så gammeldags som computere.

Apple rygtes nemlig klar med en tyndere og lettere udgave af selskabets Macbook Pro-serie, der forventes lanceret inden for den nærmeste tid. Både Macbook Pro-serien og Apples bud på en ultrabook, Macbook Air, står overfor opdateringer, og nye versioner, baseret på Intels Ivy Bridge-processorer, er angiveligt lige på trapperne.

Superskærme

Dagens rygter taler desuden om, at såkaldte Retina-skærme kan være på vej i Apples bærbare maskiner. Retina-skærme kendes fra iPhone 4 og den nye iPad, og er kendetegnet ved, at de enkelte pixels ligger meget tæt, hvilket giver et meget skarpt skærmbillede.

Også selskabets stationære iMac rygtes klar med en opdatering.

Blandt nyere tilføjelser på rygtebørsen er også snak om en ny iPad, der blot får en syv-tommer skærm, samt iPhone 5, der - ifølge rygterne - først er klar til oktober. Mens der har været massevis af spekulationer om dens udseende, stikker rygterne i alle retninger. Senest har der været forlydender om, at Apple bevarer den lommevenlige størrelse skærm, og ikke falder for fristelsen til at lade mobilens størrelse vokse vildt, sådan som eksempelvis Samsung og HTC har gjort.

Også bedre iSkyer

Apples iCloud-tjeneste står også foran en opdatering, og her rapporterer Wall Street Journal i dag, at det med stor sandsynlighed vil blive muligt at dele billeder via tjenesten. Hidtil har Apple udviklet sin Photostream-tjeneste så den kunne bruges til at synkronisere billeder mellem alle brugerens Apple-enheder, men nu ser det ud til, at Apple vil åbne en egentlig fotodelingstjeneste, skriver avisen.

iCloud-tjenesten skulle, ifølge avisen, også i fremtiden rumme muligheden for at synkronisere noter og påmindelser.

Apples iCloud-tjenesten er fortsat en af markedets mest rigide af sin art, fordi den stort set kun kan bruges til hvad Apple bestemmer, og ikke på tværs af platforme, sådan som eksempelvis Microsofts Skydrive kan.

Blandt de større iPhone-relaterede nyheder er, at Apple skulle være på til at sætte Google Maps på porten. Google Maps har været i iPhonen - og en række andre Apple-produkter siden fødslen, men Google er i stigende grad begyndt at stille krav om fx betaling fra deres samarbejdspartnere, og Apple har løbende købt op af forskellige kort-relaterede selskaber.

Kommer til kort

Netop kort-funktionen er en af de ret centrale funktioner i moderne smarpthones, og her har Nokia fortsat et forspring i forhold til både Apple og Google, fordi Nokia tilbyder gratis kort over hele verden, som man kan hente til sin mobil inden man tager afsted. Det betyder, at man har gratis stemmestyret navigation uden at skulle hoppe på nettet fra mobilen i udlandet.

Apple har dog ifølge forlydenderne ambitioner om noget tilsvarende.

Endelig er rygterne om et fuldblods TV fra Apple ret vedholdende. Selskabet skulle angiveligt melde klar med et smart-TV, der rummer adgang til Apples TV-relaterede tjenester, herunder leje af film.

Nyhederne ventes præsenteret op til og under Apples årlige udviklerkonference, der skydes igang den 11. juni.