Fotokunst – det laver vi da selv!

Lad kreativiteten få frit løb. PictureShow er en cool app til at gøre dine billeder tip top lækre med flotte filtre, rammer og personlig tekst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som iPhone photoholic har jeg downloadet massevis af fotoredigerings app’s. De fleste bliver jeg dog hurtigt træt af, da der ofte er for få filtre eller andre begrænsninger for den kreative udfoldelse. PictureShow, som er udviklet af Graf, er dog gået hen og blevet en klar favorit.

Det er overraskende let at få sine billeder til at fremstå som flotte foto kunstværker. Der er 45 filtre og 24 rammer at vælge imellem, og trykker man på den røde shuffle knap i øverste højre hjørne, så blander app’en selv de mange filtre og rammer, og der opstår nogle spændende kombinationer. Når du trykker på knappen hører du lyden af et gammel polaroid kamera, og dit billede bliver skubbet ud i et nyt spændende look. Shuffle knappen gør denne app rigtig nem og hurtig at bruge.

Tager du nye billeder via PictureShow, kan du sætte timer på, aktivere grid, og lave sequence shot, hvor der tages en serie af billeder. Der er også en zoom funktion, og du kan vælge mellem forskellige former for ”linser” nederst til højre.

Yndlings filtret er ”MultiExposuresBlack”, og jeg er især glad for rammen, der får billedet til at ligne et gammelt negativ. Basale billedredigeringsfunktioner er også tilgængelige. Du kan justere kontrast, lysstyrke og farverne i billedet, og rotere og beskære dit foto.

Personlige tekster på billederne er også noget, jeg ofte bruger. Der er mange flotte skrifttyper og farver at vælge imellem, og størrelsen på skriften kan også justeres.

Sidst men ikke mindst, kan du dele dine kunstværker med dine venner. Der er en share funktion, så du let kan uploade dine billeder til Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr og Blogger. Du kan også gemme dine billeder i din camera roll eller sende det per e-mail.

PictureShow koster $ 0,99 (6 kr.) og kan købes i Itunes Store