Mens Jeff Bezos planlægger en tur i rummet med sin bror, donerer ekskonen et astronomisk milliardbeløb til velgørenhed – igen

Hun giver ikke op, før pengeskabet er tømt. Nu donerer Jeff Bezos’ ekskone, MacKenzie Scott, igen et milliardstort beløb til velgørende organisationer.

 
Amazon-milliardær Jeff Bezos planlægger selv at være passager på raketten New Shepards første bemandede tur til rummet. Bezos bror Mark skal også med på turen. Video: AP/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oddershede Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da MacKenzie Scott blev skilt fra Amazon-stifteren Jeff Bezos, lovede hun, at hun ville give sin formue væk, »indtil pengeskabet er tomt«.

Det har dog vist sig at være sværere end forventet at tømme pengeskabet, da hendes formue vokser hurtigere, end hun kan bruge den.

Siden skilsmissen i 2019 gik igennem og gjorde MacKenzie Scott til et af verdens rigeste mennesker, er hendes formue kun vokset, da hun som en del af forliget fik fire procent af aktierne i techgiganten Amazon. Da aktierne siden støt er steget i værdi, er det samme sket med MacKenzie Scotts pengetank.

I bestræbelsen på »at tømme pengeskabet« har hun valgt at donere yderligere knap 17 milliarder kroner væk. Hun har tidligere doneret næsten 37 milliarder kroner.

Det skriver The New York Times.

Pengene er denne gang blevet doneret til 286 forskellige organisationer, der fokuserer på kunst og bekæmpelse af racediskrimination. Tidligere har hun støttet organisationer med fokus på at fremme demokrati, mindske klimaforandringerne og forbedre forholdene for lgbt+-personer.

Efter skilsmissen fra sin mand gennem mere end 25 år, sluttede Scott sig til The Giving Pledge, der i sin tid blev startet af Bill Gates, Warren Buffett og Melinda Gates. Kampagnen tilskynder ekstremt velhavende til at bidrage med en stor andel af deres rigdom til filantropiske formål.

Da MacKenzie Scott i marts i år blev gift på ny, underskrev hendes mand, der er lærer på hendes børns skole, et løfte om også at give størstedelen af sin formue væk.

Hendes seneste donationer bringer det donerede beløb op på mere end 56 milliarder kroner på under et år.

Samtidig er Scotts eksmand i gang med at planlægge en tur i rummet for nogle af sine mange penge.

»Lige siden jeg var fem år, har jeg drømt om at rejse i rummet. Den 20. juli tager jeg på min første rumrejse sammen med min bror,« skriver Jeff Bezos på Instagram.