Skolelærer scorer verdens rigeste kvinde – Amazon-stifters ekskone gifter sig igen

Hun blev en af verdens rigeste kvinder efter skilsmissen for to år siden. Nu har hun fundet sammen med en skolelærer fra børnenes skole og fortsætter med at forære sin formue væk.

MacKenzie Scott var i 25 år gift med Amazon-stifter og -topchef Jeff Bezos (til venstre). Skilsmissen kostede ham dyrt. Nu har hun fundet en ny mand i sit liv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Clemens Bilan/EPA/Ritzau Scanpix

MacKenzie Scott, der blev en af verdens rigeste kvinder, da hun blev skilt fra Amazon-topchef Jeff Bezos, har giftet sig igen.

Den nye mand i hendes liv er Dan Jewett, der underviser i naturvidenskab på privatskolen Lakeside School i Seattle i det nordvestlige USA.

Her, hvor Amazon-imperiet også har hovedkontor, bor den 50-årige MacKenzie Scott selv »sammen med sine fire børn og sin mand, Dan«, som der nu står i præsentationen af MacKenzie Scott som forfatter til to bøger på Amazons salgsside.

God for 326 milliarder kroner

MacKenzie Scott og Jeff Bezos blev skilt i midten af 2019 efter at have været gift i 25 år. Skilsmissen gjorde hende til en af verdens rigeste kvinder, da Jeff Bezos som led i skilsmissen overførte 25 procent af sine Amazon-aktier til ekskonen. Det svarede til fire procents ejerskab af hele imperiet, som han har bygget op og er topchef for.

MacKenzie Scott er ifølge det amerikanske magasin Forbes i dag god for 52,1 milliarder dollar (326 milliarder kroner). Det gjorde hende i 2020 til verdens 22. rigeste.

Hun har dog valgt at bruge pengene på godgørende formål. I juli 2020 meddelte hun, at hun havde givet næsten 1,7 milliarder dollar til 119 non-profit-grupper. Samtidig skiftede hun efternavn fra Bezos til Scott. I december 2020 forærede hun endnu 4,2 milliarder dollar til 384 organisationer som led i planen om at donere størstedelen af sin formue.

Lykønskning fra Jeff Bezos

Det er på samme skole, hvor Dan Jewett underviser, at MacKenzie Scotts børn går. Her har også Microsoft-medstifter og tidligere topchef Bill Gates gået.

»Jeg er gift med en af de mest generøse og venligste mennesker, jeg kender – og er nu sammen med hende i løftet om at videregive en enorm finansiel rigdom til gavn for andre. Jeg ser frem til den vækst og den lærdom, der venter mig som del af dette tilsagn fra MacKenzie,« skriver Dan Jewett på parrets hjemmeside hos den filantropiske organisation Giving Pledge, der samler milliardærer, som har valgt at give deres størstedelen af deres formue bort til filantropiske formål.

Jeff Bezos ønsker parret til lykke.

»Dan er sådan en fin fyr, og jeg er lykkelig og spændt på deres vegne,« siger han i en udtalelse.

MacKenzie og Jeff Bezos mødtes i 1992, da de arbejdede i investeringsfonden D.E. Shaw. Året efter blev de gift og flyttede i 1994 til Seattle, hvor Jeff Bezos gik i gang med at opbygge Amazon.