Wozniacki tabte finale i New Zealand

Her ses Caroline Wozniacki
Læs mere
Fold sammen

Trods en imponerende præstation i finalen i WTA-turneringen i Auckland måtte Caroline Wozniacki natten til lørdag dansk tid se sig slået af Venus Williams.

Men efter kampen var det ikke til at se på den danske tennis-darling, at hun netop havde tabt årets første finale.

Efter nederlaget på 2-6, 6-3, 6-3 fortalte Wozniacki med det velkendte colgate-smil, at 33-årige Williams for efterhånden en del år siden gav en dengang 12-årig Caroline et godt råd.

»Uge efter uge arbejder du så hårdt, og du har været på touren i så lang tid, at jeg har et billede af dig på min telefon, fra jeg var 12 år, hvor du sagde til mig, at jeg skulle gøre skolen færdig,« sagde danskeren og tilføjede:

»Mange ting har ændret sig siden, men godt gået og held og lykke i de kommende uger.«

Trods nederlaget kan Caroline Wozniacki se tilbage på en turnering, hvor hun var i stand til at bevare det momentum, der blev skabt i slutningen af sidste sæson. Her spillede hun sig blandt andet frem til sæsonfinalerne, hvor det dog endte med et nederlag til den yngste af Williams-søstrene, Serena.

Den 24-årige dansker understregede da også, at spillet i New Zealand giver et giver et godt rygstød frem mod årets første grandslam-turnering, Australian Open.

»Alt i alt har det været en god uge. Det er fantastisk at få så mange kampe før Australian Open. Jeg er glad for, at jeg tog hertil. Det har givet en god start på sæsonen, og forhåbentlig kan jeg komme tilbage næste år.«

»Det giver mig en masse selvtillid. Jeg behøver kampe for at finde ind i rytmen. Jeg tager Sydney, som det kommer. Det vigtigste var, at jeg kom i gang,« sagde Wozniacki.

Australian Open bliver spillet fra den 19. januar til den 1. februar.