TV2 fyrer blogger efter plagiat-afsløringer

TV2 har afbrudt samarbejdet med fodboldskribenten Andreas Rasch-Christensen, der tidligere har skrevet blogs på tv2.dk og ligeledes er forfatter til bogen »Krigeren« om den kontroversielle fodboldstjerne Luis Suarez.

Andreas Rasch-Christensen er kommet i modvind, efter sportsjournalisten Asker Hedegaard Boye har fremlagt eksempler på, at Rasch-Christensen i både »Krigeren« og blogs på tv2.dk har skrevet passager, der er næsten identiske med passager, som Asker Hedegaard-Boye tidligere har skrevet for Jyllands-Posten.

Og det får altså nu den konsekvens, at Andreas Rasch-Christensen er færdig som blogger på TV2. Det bekræfter Peter Brüchmann, digital chef på TV2, overfor Mediawatch.

»Man kan selvfølgelig ikke skrive på tv2.dk, heller ikke selv om det er ulønnet blog i eget navn, når sådan noget forekommer, så vores sportsredaktion afbrød samarbejdet omgående, da vi fik kendskab til det,« siger Peter Brüchmann.

Andreas Rasch-Christensen indrømmer sine fejl og forstår godt, at TV2 har afbrudt samarbejdet.

»Jeg har erkendt fejlen, og jeg er enig med TV 2 i beslutningen. Jeg har ikke håndteret genren godt nok,« siger han ifølge Mediawatch.

Tidligere har Andreas Rasch-Christensen dog forklaret, at der i hans optik ikke er tale om plagiat af Asker Hedegaard Boyes tekster. Det fastslog han i slutningen af marts overfor BT.

»Nej, det er ikke plagiat. Det er rigtigt, at der er mange lighedspunkter i det, Asker Hedegaard Boye har skrevet og det, jeg skriver i nogle få passager i bogen. Men hvis man går tilbage i tiden og ser, hvad jeg ellers har skrevet, så kan man genfinde mange af de samme sætninger i mit portræt af Suarez i BT, og i interviews på TV2 omkring ham bruger jeg mange af de samme ord, som jeg selv har brugt tidligere; ord som »grænseløs« for eksempel,« sagde Rasch-Christensen ved den lejlighed, hvor han også afviste, at der var for mange lighedspunkter mellem hans tekster og Asker Hedegaard Boyes.

»Der er mange lighedspunkter i to korte passager, og hvis der havde været tale om en videnskabelig artikel, havde jeg nævnt Asker Hedegaard Boye. Ikke som en kilde, jeg citerer direkte fra, men som en jeg er beundrer af. Jeg er en stor beundrer af Asker Hedegaard Boye, men det er meget groft at anklage mig for plagiat. Jeg er selv historiker og forsker, jeg er fuldstændigt uplettet, og jeg er uenig i, at det er tilnærmelsesvis kan kaldes for et plagiat,« lød det dengang.